130 let

Diskuze

MS ve fotbale v ohrožení

Mezinárodní fotbalová federace FIFA si už chystá finanční rezervy pro případ krachu mistrovství světa, které má v roce 2010 uspořádat Jihoafrická republika. Podle informací deníku Guardian FIFA shání až 800 milionů dolarů (asi 12,8 miliardy korun) do záložního fondu pro případ, že by se turnaj v JAR nekonal.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MLOK1

3. 4. 2008 14:14
VAŠE STAROSTI A ROTSCHILDOVY MILIONY

Proč si tolik lidí myslí, že bez fotbalu nelze žít??? Mně může být celý fotbal ukradený - zato se rád podívám na pěknou leteckou akrobacii. Ale ta není bohužel tak masivně podporovaná, jako honba čutálistů za kulatým nesmyslem.;-D

0 0
možnosti

richard

2. 4. 2008 21:15
JAR bývala

za "apartheidu" jednou z nejvyspělejších zemí světa a nikde v Africe neměli černoši tak vysokou životní úroveň a záruku osobní bezpečnosti jako právě tam.

Pak se do věci vložily "pokrokové" soc státy a jejich západoevropští levicoví nohsledi, přišel Mandela a "nový pořádek".

Kdo má ještě peníze a to jsou zpravidla bílí Jihoafričané žije v dnešní JAR v domě s mřížemi na oknách a dveřích, s katrem v každém patře,  s elektrickým plotem , alarmem, cvičenými psy a ozbrojenou ochrankou. Během jízdy autem se zásadně nezastavuje. Pokud vůbec to, co se v současné JAR děje lze nazvat pouhou "zločinností", pak neexistuje stát s větším rozvratem bezpečnosti občanů a jejich vydání na pospas gangsterům než je tato země, legendární Chicago z doby prohibice je proti tomu rájem. 

A tihle mají pořádat MS ve fotbale, kolik okradených a povražděných fotbalových fanoušků a turistů by si to asi vyžádalo, kolik znásilněných a unesených žen, ať jde FIFA se svojí politisací fotbalu do háje.    

A že černá vládnoucí většina má ve skluzu i stadióny, nic nového pod Sluncem:))), stačí se podívat do kterékoliv africké země, co s tím černoši po dekolonisaci udělali:))) 

0 0
možnosti

Moudrá Hlava

2. 4. 2008 21:10
Tohle je přehnané, i komentář pana Kolo

V JAR je stále řada profesionálních firem na světové úrovni, které stadiony postaví. Pokud nedojde ke stávkám. Stadion v Kapském Městě (podle mne vyhozené peníze) roste jako z vody. Otázka, zda by MS měla být v JAR je úplně stejná, jako zda má být Olympiáda v Praze.

Zavražděných fanoušků nebudou stovky, ale jen několik, okradených a přepadených bude dost (a ostudy také dost), ale oni ani lotrové v JAR se nepřetrhnou, tak nebudou moct všechno stačit.

0 0
možnosti

Saddam

2. 4. 2008 18:08
Zdroje jsou.....

No myslim ze uz v anglii se modlej aby to nestihli.....to pak bude mistrovstvi :-D

0 0
možnosti

nesportovni tmavovlaska

2. 4. 2008 17:34
chudak pan Q

Jestli to Mistrovstvi opravdu zrusi, tak to s panem Q sekne

0 0
možnosti

mr. Q

2. 4. 2008 20:16
Re: chudak pan Q

Ale nesekne. Třeba to přeloží někam jinam. Malajsie, nebo tak... ;-D

0 0
možnosti

ALOIS.AMERICAN

2. 4. 2008 17:00
MS VE FOTBALE

JSTE POSLALI PEKNE NEKAM DO PRDELE,CO MYSLIS,COKOLADOVI KLUCI SE PREDROU?>-

0 0
možnosti

Jan Kolo

2. 4. 2008 15:39
pochopitelně

Kdo zná situaci v JAR po pádu apartheidu, nepočítá s tím, že by se MS mohlo v JAR uskutečnit. Státní správa je tam na úrovni ostatních subsaharských zemí - totální neschopnost a zkorumpovanost. Polovina bílých už zdrhla, zbytek bude muset časem taky. Přesunutí nebo zrušení MS ale bude k něčemu dobré. Počty přepadených a okradených bílých fanoušků by šel do tisíců, počty vražd do stovek. V Evropě jsou lidé zvyklí vyjít si z domu na ulici s velmi malým rizikem. To o Jižní Africe neplatí. Časy, kdy to bylo možné už jsou pryč.  

0 0
možnosti