Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Peníze hráčům snížil i Žižkov. Pokud ale po návratu splní fyzické testy, dostanou je zpětně

Sport

  10:56
Praha - Platy fotbalistům v době pandemie nového typu koronaviru snížil i druholigový Žižkov. Na rozdíl od jiných klubů však hráči pražského celku budou moci získat peníze zpět, pokud se po ukončení individuální přípravy vrátí do tréninku řádně nachystáni a splní fyzické testy.

Fanoušci Viktorie Žižkov při cestě ze Znojma pomáhali vážně zraněným. foto: Facebook/We are Žižkov

Dohrát, či přerušit? V českém fotbale panují rozepře, většina klubů by ale sezonu chtěla dokončit

Za březen Viktoria vyplatí hráčům plné prémie a 80 procent ze základní mzdy. Od následující měsíce pak budou pobírat 70 procent platu, a to s garancí až do konce roku, pokud by se nezačalo hrát.

„Naší snahou bylo na jedné straně nastavit reálná úsporná opatření, ale na straně druhé jsme si vědomi, že musíme zajistit hráčům nejen podmínky na kvalitní individuální přípravu, ale také nedopustit, aby se dostali do existenčních problémů. A to se týká všech členů klubu,“ uvedl pro klubový web ředitel Viktorie Milan Richter.

Hráči si budou moci peníze „vykopat“ zpět. „Majitel klubu pan Louda ve shodě s vedením a trenéry rozhodl, že pokud hráči po ukončení individuální přípravy splní fyzické testy a vrátí se do tréninkového procesu řádně nachystáni, bude jim okamžitě doplacena zpět část z ponížené částky. Následně budou navýšeny i prémie na úvodní zápasy,“ dodal Richter.

V první lize zatím po dohodě s hráči snížilo platy sedm z 16 klubů. K opatření sáhly Sparta Praha, Jablonec, Mladá Boleslav, České Budějovice, Ostrava, Zlín a Olomouc.

Autor:

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...