130 let
Turecký fotbalista Emre Belozoglu z Fenerbahce Istanbul

Turecký fotbalista Emre Belozoglu z Fenerbahce Istanbul | foto: Reprofoto

Doporučujeme

Pomsta za rasistické urážky? Emreho kopnul do rozkroku

Sport
  •   17:15
TRABZONSPOR - Fotbalista Trabzonsporu Didier Zokora v play off turecké ligy ukázal, kolik zlosti v sobě dusil. Už v polovině dubna si postěžoval, že ho Emre Belozoglu s Fenerbahce rasisticky urážel. Při včerejším vzájemném zápase se záložníkovi pomstil dost nešetrným způsobem. S pořádným rozběhem ho nakopnul do rozkroku.

Turečtí novináři jen kroutí hlavami, že hráč z Pobřeží slonoviny ze zápasu, která jeho tým prohrál 1:3, vyvázl jen se žlutou kartou. A málokdo věří, že bývalý fotbalista anglického Tottenhamu tak zákeřne fauloval jen náhodou. "Emre za mnou přišel a víte co mi do očí řekl? Že jsem smradlavej negr," zuřil po první porážce proti Fenerbahce Zokora.

zdroj: www.youtube.com

"To je poprvé, co mi někdo něco takového řekl. Nečekal bych to od člověka, který také hraje s Afričany Josephem Yobem a Moussou Sowem. Nerozumím tomu a doufám, že ho někdo potrestá. Vždyť na barvě pleti přece nezáleží a UEFA i FIFA to nám fotbalistům neustále připomínají," dodal.

Emre už byl podezřelý z rasistických nadávek, když hrával Premier League za Newcastle. Že měl tehdy urážet protihráče z Evertonu Tima Howarda a Joleona Lescotta ale popřel. Tentokrát ale přiznal, že došlo k oboustranné výměně názorů. "V emocích jsme oba řekli něco hnusného. Použil jsem nešťastné slovo, ale ani on mě nešetřil," vyprávěl Emre.

"Pět minut poté jsme se už omlouvali a po utkání mě objal. Za sebe bych se mu chtěl omluvit ještě jednou takhle veřejně," sypal si popel na hlavu jednatřicetiletý středopolař.

Autor: Michal Hořejší