Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Premier League ocenila Součka, český záložník byl nominován na hráče měsíce

Tomáš Souček z West Hamu foto: ČTK

Londýn - Český fotbalový reprezentant Tomáš Souček byl v anglické lize nominován na cenu pro nejlepšího hráče soutěže za prosinec. Defenzivní záložník West Hamu je v nominaci s dalšími sedmi hráči. Vítěz bude oznámen příští týden.
  18:33

V nominaci vedle pětadvacetiletého Součka jsou i Anwar El Ghazi, Emiliano Martínez (oba Aston Villa), listopadový vítěz Bruno Fernandes, Marcus Rashford (oba Manchester United), Ben Mee (Burnley), Muhammad Salah (Liverpool) a John Stones (Manchester City).

Nerozlučné duo Souček, Coufal si podmaňuje Anglii.
Tomáš Souček z West Hamu

„Před rokem jsem si vůbec nedovedl představit, že bych se viděl mezi tak velkými jmény. Je pro mě čest být nominován na hráče měsíce v Premier League. Jsem rád, že jsem mohl pomoct klubu,“ napsal na svůj twitterový účet Souček.

Trojnásobný český mistr s pražskou Slavií se v šesti prosincových utkáních za „Kladiváře“ trefil třikrát. „Velký měsíc pro velkého muže,“ uvedl londýnský celek na twitteru.

Hlasování, v němž se rozhoduje také o nejlepším trenérovi a gólu, skončí v pondělí. O vítězi rozhodují fanoušci, kapitáni všech dvaceti klubů Premier League a vybraní experti.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...