130 let

Manchester City - Chelsea (Tévez překonává Čecha). | foto: Reuters

Souboj boháčů pro šejky: City porazilo suveréna z Chelsea 1:0

Sport
  •   15:45aktualizováno  16:05
PRAHA/MANCHESTER - Fotbalisté Chelsea podruhé v řadě prohráli. Poté, co v týdnu nestačili v Carling Cupu na Newcastle, padli na hřišti Manchesteru City 0:1 a v šestém kole přišli o svou ligovou neporazitelnost. Jediný gól zápasu vstřelil po parádní individuální akci v 59. minutě kapitán domácích Carlos Tévez. Po jeho střele se Petr Čech pouze ohlédl.

Právě pro takový fotbal je anglická Premier League nejsledovanější soutěží světa. Tvrdé střety, parádičky, akce střídá akce, spousta střel. To vše nabídl také souboj gigantů slavné soutěže - bohatá Chelsea, lídr tabulky, zavítala na půdu ještě bohatšího Manchesteru City.

A prachy tentokrát zvítězily. Na vedoucím týmu ligy jako kdyby se mírně podepsalo nečekané vyřazení v Carling Cupu ve středu od Newcastlu - VÍCE ČTĚTE ZDE - a na půdě City to nebyl ten typický stroj "Blues" z úvodu sezony, který válcuje vše, co mu stojí v cestě.

Obávané trio útočníků hostí Sturridge-Drogba-Anelka nedokázalo ani jednou v zápase pořádně zaměstnat gólmana Harta, nejvíce nebezpečný pro mladého anglického gólmana byl záložník Essien, který pálil ze všech možných pozic do všech možných prostor, jen ne do branky.

O moc lépe si ale nevedli ani domácí na druhé straně, také jejich akce často končily ještě před pokutovým územím Petra Čecha, případné střely z dálky dokázal český gólman s přehledem krotit. A tak vyrovnaný duel rozhodla parádní akce kapitána Citizens Carlose Téveze.

Manchester City - Chelsea (Tévez v obležení).

Malouda v 59. minutě ztratil na útočné polovině míč, ten se dostal na půlce ke kopačkám argentinského útočníka, který se dvěma spoluhráči mířil na dva stopery Chelsea. Místo nahrávky ovšem zpoza vápna vystřelil a jeho parádní křižná střela schovaná mezi nohama Ashley Colea zapadla přesně k pravé tyči bezmocného Čecha.

Hosté poté zatlačili svého soka do obrany, zámek k brance Harta odemknout nedokázali a domácí tak ubránili své těsné vítězství 1:0 až do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího. Chelsea i přes porážku zůstane také po šestém kole a s patnácti body na kontě na prvním místě ligové tabulky, její dnešní přemožitel je s jedenácti body čtvrtý.

Autor: Antonín Vavrda