130 let
Souboj Příbrami a Teplic,

Souboj Příbrami a Teplic, | foto: ČTK

Teplice jsou v čele ligy, Sparta s posledním jen za bod

Sport
  •   19:38
PŘÍBRAM - Již devět zápasů čekají fotbalisté Příbrami na výhru na Teplicemi, dnes v domácím prostředí jim podlehli vysoko 0:3. Hosté se díky výhře posunuli do čela ligové tabulky.

1. FK Příbram - FK Teplice 0:3 (0:1)

  Branky: 34. a 60. Mareš, 83. Verbíř. Rozhodčí: Adam - Chytil, Slavík. ŽK: Vigeda - Klein, Vachoušek. Diváci: 2300.

V zápasu 11. kola potvrdili, proč jsou nejlepším týmem na venkovních hřištích, a ani podeváté za sebou s Příbramí neprohráli. Severočeši navíc dál procházejí sezonou bez porážky, oč se zasloužili dvěma góly Mareš a jedním Verbíř. 

"Nedivím se, že Teplice jsou tam, kde jsou. Mají kvalitu na všech postech, a když budou v současných výkonech pokračovat, tak je to jeden z aspirantů na titul," uvedl příbramský kouč Karol Marko.

Sparta Praha - České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 12. Wilfried - 79. Hudson
Rozhodčí: Franěk - Ubias, Vysloužil. ŽK: Kalouda, Kucka - Doležal, Hunal, Jarabica. Diváci: 5522.

Sparta před reprezentační přestávkou dokázala jako první tým v lize naplno bodovat v Edenu a zdálo se, že jí to může nakopnout při cestě za lepšími výkony. Opak je ovšem pravdou. Dnes proti posledním Budějovicím, které poprvé vedl kouč Šilhavý, sice sparťani vedli, ale hosté si nakonec odváží bod. Naopak Sparta další dva body ztratila.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

 Branka: 55. Mičola. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Pospíšil. ŽK: Neves - Gecov. Diváci: 3200.

Gólem Tomáše Mičoly z 55. minuty porazili ostravští fotbalisté Liberec 1:0 a v tabulce nejvyšší soutěže přeskočili třetí Spartu. Baník byl většinu hrací doby lepší, soupeře nepustil do žádné gólové příležitosti. Už za stavu 1:0 měl další šance na pojištění výsledku, Mičola s Varadim je však neproměnili.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz