130 let
Německý fotbalista Kerem Demirbay.

Německý fotbalista Kerem Demirbay. | foto: www.wikipedia.org

Ženy do fotbalu nepatří, utrousil hráč. Za trest musel pískat zápas dívek

Sport
  •   6:30
DÜSSELDORF - Právě vyfasoval druhou žlutou kartu a přemohly ho emoce. Kerem Demirbay, hráč německého Düsseldorfu, se otočil směrem k rozhodčí Bibianě Steinhausové a naštvaně utrousil: „Vy ženské nemáte v mužském fotbale co dělat!“ Tímhle komentářem si vysloužil kromě distancu od svazu také originální „trest“ od vlastního zaměstnavatele.

„Strašně mě to mrzí. To, co jsem řekl, ve skutečnosti neodráží můj názor na ženy ve fotbale. Nikdy jsem to neměl vyslovit,“ kál se záložník, který v Düsseldorfu hostuje z Hamburku.

Disciplinárce taková omluva nestačila, výrok 22letého hráče posoudila jako sexistický. Proto vyfasoval zákaz startu ve třech zápasech, na další dva bude v podmínce. Ale to ještě nebylo všechno.

Klub přichystal pro Demirbaye zajímavou terapii: dostal píšťalku a šel pískat zápas dívčích týmů. Zřejmě aby se naučil chovat k opačnému pohlaví galantněji a zároveň si vyzkoušel složitou roli rozhodčího.

Düsseldorf následně zveřejnil na twitterovém účtu fotky ze zápasu doplněné o jasný vzkaz: „Tohle se stane, když mladý hráč udělá chybu.“

Demirbay podle všeho soudcování zvládl a telefonicky se navíc omluvil přímo rozhodčí Steinhausové. Ta je v německé druhé lize jedinou ženskou sudí, občas působí jako čtvrtá rozhodčí i při prvoligových utkáních.

Autor: