130 let

Žilina - Spartak (válka místo fotbalu). | foto: Reuters

Doporučujeme

VIDEO: Nechutné. V Žilině se 20 minut nehrálo, na hřišti válčili fandové

Sport
  •   21:42aktualizováno  22:48
ŽILINA - Zápas fotbalistů Žiliny se Spartakem Moskva v posledním kole základní části Ligy mistrů byl už po čtyřech minutách přerušen kvůli výtržnostem fanoušků ruského klubu. Utkání mohlo pokračovat až po zhruba dvacetiminutové pauze.

Příznivci Spartaku začali hned po zahájení hry odpalovat ohňostroje a házet na hřiště světlice a dělobuchy. Nizozemský rozhodčí Kevin Blom nejprve na chvilku přerušil hru, pak nechal pokračovat, ale v závěru čtvrté minuty poslal obě mužstva do šaten.

PŘERUŠENÍ DUELU V ŽILINĚ - 4. MINUTA

Fanoušci ruského celku, kterých dorazilo do Žiliny zhruba 400, pak přelézali plot v sektoru hostů a v hledišti se strhlo několik potyček. Výtržníky se snažili uklidnit i hráči Spartaku, kteří přišli z kabiny. Řádění příznivců moskevského celku bylo podle všeho plánované a souviselo s nedělní vraždou jednoho z jejich vůdců.

DÁLE ČTĚTE

Osmadvacetiletého Jegora Sviridova střelil do hlavy Dagestánec Aslan Čerkesov a vražda vyvolala v Moskvě napětí a výzvy k etnickému násilí. V noci na dnešek zablokovaly stovky rozhořčených fandů Spartaku na protest jednu z hlavních moskevských tříd. Další protestní akcí byly výtržnosti v Žilině.

"V úterý jsme demonstrovali v Moskvě a tady chceme přitáhnout pozornost celého evropského fotbalového společenství, protože nás beztrestně zabíjejí. To nedovolíme. I když je to pro náš tým důležitý zápas, budeme protestovat, abychom ukázali naše odhodlání," řekl jeden z ruských příznivců před zápasem reportérovi serveru Gazeta.ru.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz