130 let

Fotbalista Příbrami Petr Švancara | foto: Mafra - Tomáš Krist

Vtipálek Švancara prosil Vrbu o start v reprezentaci. Kouč ho neodmítl

Sport
  •   10:48
PLZEŇ - Příbramský fotbalista Petr Švancara potvrdil pověst recesisty a po nedělním utkání s Plzní žádal trenéra Pavla Vrbu, aby ho po svém novoročním nástupu k národnímu týmu alespoň jednou zařadil do nominace. Ačkoli sám je smířený s tím, že v šestatřiceti letech se reprezentační startu už asi nedočká, Vrba není úplně proti.

Švancara prosill Vrbu, ať ho pozve do reprezentace Pokud by byla příležitost, nebránil by se tomu, aby pro jedno utkání vznikl výběr veteránů, do kterého by zařadil například i plzeňského kapitána Pavla Horvátha. "Říkal jsem mu, že kdyby bylo v národním týmu místo, že bych chtěl alespoň jeden start, ale to asi nedopadne. To je logické," řekl Švancara novinářům po utkání, které Příbram prohrála 0:2.

Trenér Plzně Pavel Vrba.

Vrba však potvrdil svůj smysl pro humor a Švancarovu žádost přímo neodmítl. Prý je připraven pozvat i jiného veterána Horvátha, pokud pro to bude správná příležitost. "Pavlovi jsem říkal, že pokud budeme hrát s Andorrou v Plzni, tak ho určitě pozvu, aby si připsal ten dvacátý start," řekl Vrba. "Teď navíc i Švanci chce hrát za nároďák, tak začínám přemýšlet, jestli bych neměl udělat nějaký výběr veteránů, aby si každý připočítal to, co potřebuje, a pak už mi dali pokoj," dodal Vrba v nadsázce.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK