130 let
Andre Ayew skáče přes Toniho Kroose, přihlíží Bastian Schweinsteiger.

Andre Ayew skáče přes Toniho Kroose, přihlíží Bastian Schweinsteiger. | foto: Reuters

Ukázali jsme všechny slabiny, Klose odvrátil propadák, píší v Německu

Sport
  •   12:09aktualizováno  12:37
BERLÍN - „Díky, staříku,“ oceňují německá média vystoupení střídajícího útočníka Miroslava Kloseho, který rekordní 15. brankou na mistrovství světa zachránil alespoň remízu v zápase s Ghanou. Jinak si ale tisk nebere servítky, druhý zápas na šampionátu prý odkryl všechny slabily výběru kouče Joachima Löwa.

"Po euforickém vítězství nad Portugalskem už jsme viděli Německo na cestě do finále. Proti Ghaně ale ukázal Löwův tým tolik problémů, že se nyní musí třást o postup do osmifinále," hodnotí na svých internetových stránkách utkání skupiny G server časopisu Focus. Podle něj německý tým ukázal lehkomyslnost, když se nechal strhnout k otevřené útočné hře a rezignoval na zabezpečenou obranu. Navíc nedokázal proměňovat šance.

ČTĚTE VÍCE

Podle deníku Süddeutsche Zeitung může být výhoda, že mužstvo už v tak časné fázi turnaje ukázalo slabiny, protože na nich bude možné zapracovat. Zároveň se tím podle listu ale Löwův tým dostal do problémů, protože jeho čtvrteční zápas proti USA za určitých okolností může znamenat poslední vystoupení na turnaji. Zvláště pokud v neděli Portugalsko nad USA vyhraje a vrátí se do boje o postup.

"Už se stává zvykem, že německý tým do své turnajové dramaturgie zařadí takový zápas volající po probuzení," připomínají Süddeutsche Zeitung, že po jasném vítězství na úvod velkého turnaje ztrácel v dalším utkání body i na mistrovství Evropy 2008 a mistrovství světa 2010.

Miroslav Klose oslavuje saltem gól proti Ghaně.

"Tým se na tuto remízu nadřel. A dlouho nebylo vidět nic ze skvělého fotbalu, kterým nás Jogiho chlapci rozmazlili při úvodním zápase, kdy vyhráli 4:0 nad Portugalskem," připomněl deník Bild. "Kloseho branka zabránila propadáku. Díky, staříku," ocenil bulvární list přínos německého útočníka, který zajistil remízu prakticky hned po příchodu na hřiště ve druhém poločase.

Také deník Berliner Morgenpost Kloseho chválí, jeho nasazení podle listu zachránilo Německu zápas poté, co Ghana otočila z 0:1 na 2:1. "Löw na vývoj zareagoval, poslal na hřiště Bastiana Schweinsteigera a Kloseho. A tento plán B, hrát se zkušeným útočníkem, naštěstí vyšel," napsal deník. "Klose se postaral o odvrácení porážky a i pro něj osobně byl gól historický."

Autoři: Lidovky.cz, ČTK