130 let

Fanoušci Zlína na prázdném Zimním stadionu Luďka Čajky. | foto: ČTK

Epidemie výrazně zasáhla do nového ročníku extraligy. Do všech zápasů nastoupily jen čtyři týmy

Sport
  •   14:43
Praha - Současná epidemie koronaviru výrazně zasáhla i do nového ročníku hokejové extraligy. Z dosavadních čtyř kol odehrály všechny zápasy pouze čtyři ze 14 týmů. Vítkovice a Kometa Brno doposud do bojů nezasáhly.

Hradec udržel neporazitelnost, Zlín chytil druhý dech a porazil Pardubice

Výběr případů rozšíření nákazy koronavirem v extraligových hokejových týmech od počátku září (hokejisté Pardubic kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti pražské Spartě):

3. září - Vzhledem k výskytu nákazy koronavirem v týmech Liberce a Plzně rozhodlo vedení Poháru Generali České Pojišťovny, že semifinálové zápasy se neuskuteční a ve finále se utkají Pardubice s Třincem.

17. září - Testy potvrdily koronavirus u 17 hokejistů Vítkovic a dvou trenérů. Celý tým musel do karantény a po odloženém utkání prvního kola extraligy s Litvínovem zmeškal i další zápasy.

18. září - Hokejisté Brna nesehráli zápas 1. kola extraligy s Třincem ani následující utkání v Litvínově kvůli onemocnění šesti hráčů a jednoho člena realizačního týmu. O den později se v Kometě potvrdilo 22 nakažených koronavirem.

24. září - Neuskutečnil se plánovaný předehrávaný zápas třetího kola extraligy mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou. Několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie mělo zdravotní potíže.

- Asociace profesionálních klubů rozhodla, že extraliga bude i při omezení návštěvnosti v souvislosti s epidemií koronaviru pokračovat podle plánu. Odkládat se budou pouze zápasy celků, které budou v karanténě.

Fanynka na utkání Olomouc - Pardubice.
Kelly Klíma z Hradce Králové střílí vítězný samostatný nájezd...

25. září - Hokejisté Litvínova kvůli podezření na nákazu koronavirem u několika hráčů neodehráli zápas 3. kola extraligy v Liberci ani následující domácí utkání 4. kola s Plzní.

26. září - Hokejisté Třince si odložili zápas 4. kola extraligy proti Olomouci, plánovaný na neděli 27. září, a podstoupili testy na nemoc covid-19. Pro Oceláře to měla být domácí premiéra v novém extraligovém ročníku. Následně Třinečtí kvůli nákaze koronavirem odložili tři utkání v tomto týdnu, a to se Zlínem, Plzní a Pardubicemi.

28. září - Pardubický hokejový klub informoval, že kvůli podezření na nákazu koronavirem v týmu nenastoupí v úterním zápase 5. kola extraligy proti Spartě. Ze stejného důvodu později Mladá Boleslav odložila duel na ledě Liberce, Severočeši se místo toho v úterý utkají se Spartou. A onemocnění covidem-19 potvrdily i Karlovy Vary, které odložily další dva zápasy a celkem budou hledat termín pro pět utkání.

Autor: ČTK