130 let
Filip Chlapík si kryje puk před Michalem Vondrkou.

Filip Chlapík si kryje puk před Michalem Vondrkou. | foto: ČTK

Velká posila pro Spartu. Ze Švýcarska se vrací reprezentační útočník Chlapík

Sport
  •   15:11
Po pouhém roce se do hokejové Sparty vrací útočník Filip Chlapík. Ve švýcarském Ambri-Piotta, kde posbíral v 50 zápasech 37 bodů, se český reprezentant rozhodl z rodinných důvodů skončit. „Spartu miluju a myšlenky na návrat jsem měl vždycky,“ říká. S pražským klubem uzavřel tříletou smlouvu.

Pětadvacetiletý účastník nedávného mistrovství světa sice po loňském odchodu uzavřel s Ambri-Piottou dvouletý kontrakt, ale nakonec zvolil dřívější návrat.

„Klub se rozhodl vyhovět Filipově žádosti z rodinných důvodů a umožnil mu předčasný návrat domů,“ píše ve zprávě vedení Ambri-Piotta.

Chlapík získal se Spartou v sezoně 2021/22 stříbro, v základní části byl nejproduktivnějším hráčem, nejlepším střelcem i nahrávačem. Po zásluze se tak stal nejlepším hokejistou extraligy.

Pro Spartu, která skončila v minulém ročníku třetí v základní části, ale vypadla ve čtvrtfinále s mistrovským Třincem, je třetí posilou po útočníkovi Ondřeji Najmanovi z Mladé Boleslavi a kanadském obránci Aaronu Irvingovi z Davosu.

„Po odchodu Davida Tomáška přináší Filip Chlapík potřebnou kvalitu a kreativitu. Patří mezi českou špičku a věříme, že ve Spartě bude pokračovat ve skvělých výkonech,“ uvedl člen představenstva klubu Tomáš Divíšek pro sparťanský web.

„Filip odešel teprve před rokem, ale už v uplynulé sezoně jsme byli v častém kontaktu. Víme, co od něj můžeme čekat. On sám má obrovskou touhu zažít ve Spartě úspěch,“ doplnil sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Chlapík si v uplynulé sezoně ve švýcarské lize připsal v 50 zápasech 37 bodů za 24 branek a 13 asistencí, za národní tým odehrál 19 utkání a nasbíral 13 bodů (5+8). Na mistrovství světa, kde debutoval, stihl jen tři duely, protože se potýkal s následky zranění po zákroku slovenského obránce Patrika Kocha v úvodu turnaje.

Autoři: jhr, ČTK