130 let
Jedna ze šarvátek v zápase Sparta - Vítkovice.

Jedna ze šarvátek v zápase Sparta - Vítkovice. | foto: ČTK

Hra nervů: Hadamczik dráždí Spartu, její hráči naštvali obra Stehlíka

Sport
  •   13:50
OSTRAVA/PRAHA - Tři extraligové kluby se již chystají na další kolo play off. Posledním semifinalistou, který od čtvrtka vyzve v boji o titul pražskou Slavii, se stane vítěz série mezi Vítkovice a Spartou. Rozhodnutí padne dnes večer ve vyprodané ČEZ Aréně ve Vítkovicích. A po posledním duelu v Praze se zdá být klíčovým faktorem především to, který ze soupeřů udrží své nervy na uzdě.

Údajné filmování a frustrace na straně jedné, zloba směrem ke kouči Hadamczikovi za diskuze s rozhodčími na straně druhé. V sobotním šestém zápase v holešovické Tesla Aréně planuly vášně na maximum.

V Stehlíkovi bouchly saze
Velký třesk v pražské hale vyvrcholil ve druhé polovině druhé třetiny, kdy se dvoumetrový ostravský pořízek Richard Stehlík pustil do svého bývalého spoluhráče,

STEHLÍK ZUŘIL

Utkání v Ostravě slibuje emoce:
Sobotní duel na Spartě byl zatím nejvyhecovanější z celé série. Zásluhu na tom měl i konflikt vítkovického beka Richarda Stehlíka a útočníka Sparty Ondřeje Kratěny. "Krtek mi dal normálně pěstí. Já jsem neoplácel, a přitom jsem šel na trestnou," líčil Stehlík.

Na svého bývalého spoluhráče pak ještě dlouho pokřikoval. "Trochu se to vyhrotilo, protože jsem se malinko nas..." Stehlík pak v závěru utkání ještě inkasoval krosček. "Všechno se to přenese do sedmého zápasu. Už se těším," hrozil téměř dvoumetrový bek.

o hlavu menšího sparťanského šikulu Ondřeje Kratěny. Své názory si vyměňovali oba kohouti za asistence fanoušků ještě na trestných lavicích.

Ke Stehlíkovi navíc o pár vteřin později přisedl i druhý elitní vítkovický bek Michal Barinka a Netík svým druhým gólem rozhodl o výhře Holešovických 2:1 (mimochodem i zbývající dvě branky v zápase padly při přesilových hrách). Obrovitý Stehlík se navíc pustil do sparťanů i po závěrečné siréně a dá se očekávat, že emoce se přenesou i do dnešního duelu v Ostravě.

Hadamczik úmyslně zdržuje při střídání
V klidu do klíčové bitvy čtvrtfinálové série dvou tradičních soupeřů nepůjdou ani sparťané. Těm pije krev především kouč Alois Hadamczik svými neustálými diskuzemi s rozhodčími a pomalým střídání. Navíc nejednou se stalo, že zkušený kouč proházel své hráče na ledě i při zakázaném uvolnění svého týmu, což pravidla nepovolují.

"Není možné, aby měl patnáct oddechových časů za zápas," zlobil se generální manažer Sparty Petr Bříza, který dokonce v průběhu zápasu seběhl z V.I.P. lóže až mezi střídačky. "Jen jsem se na to snažil poukázat, nevidím důvod, proč mu měli sudí vysvětlovat každé své rozhodnutí," vysvětloval po zápase Bříza.

Sparta udolalal Vítkovice. Zleva Jakub Langhammer ze Sparty, brankář Jakub Štěpánek a Denis Rehák z Vítkovic.

"Nemyslím, že střídáme pomalu. Naopak, jsme velmi tolerantní k pomalému střídání soupeře u nás v Ostravě," kontroval Kamil Konečný, asistent vítkovického kouče. I z toho se dá usuzovat, že v Ostravě nečeká fanoušky klidných minimálně šedesát minut parádního hokeje (v případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat až do vítězné branky na jedné či druhé straně), spíše naopak.

A kdo dokáže své nervy ovládnout lépe, ten se nakonec výrazně přiblíží svému semifinálovému cíli a duelu s Růžičkovou Slavií. Duel začíná v ostravské ČEZ Aréně od 18:10 hodin, přímým přenosem jej vysílá ČT4. 

Autor: Antonín Vavrda