130 let

Česko U20 (Petr Mrázek)

Z nominace vypadli čtyři hráči, čeká se na Mrázka

Sport
  •   11:06aktualizováno  12:26
BRNO - Českou hokejovou reprezentaci už opustili v přípravě na mistrovství světa obránci Jakub Krejčík ze Slavie, Tomáš Žižka s útočníkem Jakubem Svobodou z Komety Brno a další forvard Petr Holík ze Zlína. Naopak by brankářskou trojici mohl doplnit Petr Mrázek, který zazářil na přelomu roku na šampionátu dvacítek.

Kouč Alois Hadamczik oznámí konečnou pětadvacetičlennou nominaci dnes po zápase na Kajotbet Hockey Games s Ruskem a ze současného kádru vyřadí ještě dva útočníky.

Změna se navíc údajně chystá na postu třetího brankáře, kde Tomáše Pöpperleho ze Sparty má nahradit dvacetiletý Petr Mrázek z týmu Ottawa 67's ze zámořské juniorské OHL. Pro velkou oporu české reprezentační dvacítky ze světového šampionátu v Kanadě z přelomu kalendářního roku skončila klubová sezona v pátek po vyřazení v semifinále s Niagarou 1:4 na zápasy.

Více o Mrázkovi

Český tahoun na hokejovém mistrovství světa juniorů brankář Petr Mrázek

V sobotu definitivně padla možnost, že by český tým posílil útočník Roman Červenka z týmu poraženého finalisty Gagarinova poháru Omsku.

Nejproduktivnější hráč play off KHL měl od semifinálové série s Čeljabinskem zlomený palec na ruce, s kterým hrál celé finále proti Dynamu Moskva. Dnes se potvrdilo, že národní týmu neposílí ani další forvard Petr Hubáček z celku finského mistra Jyväskylä.

Hubáček má problémy s kolenem

"Ztráta každého dobrého hráče je nepříjemná. U Romana Červenky se deklarovalo už déle, že má zdravotní problémy, a jen se to potvrdilo. Petr Hubáček mi dneska ráno řekl, že to koleno nemá dobré," dodal Hadamczik.

Aktuálně má v kádru v Brně 25 hráčů a v příštím týdnu v Praze se k týmu připojí ještě útočníci David Krejčí z Bostonu a Milan Michálek z Ottawy.

Aktuální kádr reprezentace před MS (4.-20. května):

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL).

Obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Jakub Kindl (Detroit/NHL)

Útočníci: Lukáš Kašpar, Jiří Novotný (oba Astana/KHL), Jan Kovář (Plzeň), Petr Koukal (Pardubice), Petr Nedvěd (Liberec), Michal Vondrka (Slavia Praha), Petr Tenkrát (Sparta Praha), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Vincour (Dallas/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Tlustý (Carolina/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL), David Krejčí (Boston/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL).

Autoři: ČTK, Lidovky.cz