130 let
Hokejisté Slovenska

Hokejisté Slovenska | foto: ČTK

MS dvacítek začalo. Slováci na úvod porazili Švýcarsko 1:0

Sport
  •   23:07
Edmonton - Hokejisté Slovenska zahájili mistrovství světa dvacítek v Edmontonu výhrou nad Švýcarskem 1:0. Duel základní skupiny A rozhodl v čase 54:17 útočník Roman Faith. Čisté konto vychytal díky 28 úspěšným zákrokům Šimon Latkóczy, který dostal v brance přednost před Samuelem Hlavajem.

VIDEO: Pastrňák udělal zdravotní sestře a jejímu synovi nádherné Vánoce. Daroval jim nové auto

Ve středečním přípravném utkání proti českému týmu (0:6) začal Hlavaj a stejně jako Latkóczy inkasoval třikrát. V páté minutě trenčínskému gólmanovi pomohla pravá tyč po střele Raye Fusta. Švýcaři nabídli týmu kouče Róberta Petrovického za první třetinu tři přesilové hry, ale gólman Thibault Fatton byl také neprůstřelný.

Slováci se dočkali gólu v 55. minutě, kdy se puk po rychlém brejku odrazil před Faitha, který zamířil do odkryté branky. Petrovického výběr v závěru ubránil čtyři minuty v oslabení a Latkóczy zlikvidoval obrovskou šanci Inakiho Baragana.

Další přesilovku Slováků v úvodu druhé části přerušil faul Juraje Slafkovského a přes šance na obou stranách trval bezbrankový stav. Největší slovenskou příležitost měl ve 34. minutě Michal Mrázik. Ve třetí třetině Švýcaři odolali i při vyloučení Cédrica Fiedlera.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Edmontonu:

Švýcarsko - Slovensko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 55. Faith (Nemec, Mrázik). Rozhodčí: Lawrence, Sandlak - Chaput, Harris (všichni Kan.). Vyloučení: 6:4, navíc Kňažko (SR) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

Autor: ČTK