130 let
Policie ČR

Policie ČR | foto: Reprofoto

Majitel hokejové Sparty byl zatčen, důvodem je podezření z krácení daní

Sport
  •   19:06aktualizováno  21:16
PRAHA - Hokejová Sparta může mít nečekaný průšvih. Její majitel Petr Speychal, jenž vlastní společnost ČKD Asset a je i předsedou představenstva Sportovního holdingu Praha, byl v noci zatčen ve své vile na Spořilově. Podle informací LN byl ještě večer propuštěn. Důvodem zásahu je podezření z krácení daní.

Deník Právo, citoval svědectví ženy. „Odvedli muži v kuklách pana Speychala v poutech.“ Policie i státní zastupitelství zatím odmítá celou situaci komentovat, mlčí také klub. Proslýchá se však, že zásah nemá s činností ve sportu nic společného.

Ještě na dopolední tiskové konferenci hokejové Sparty nevěděl nikdo z přítomných, zda se policejní razie týká některého z členů Sportovního holdingu. Mluvčí Richard Adamec serveru Lidovky.cz jen potvrdil, že policie zasahovala v sídle společnosti.

"Tam ale sídlí mnoho firem. Pevně doufám, že se celá záležitost Sportovního holdingu Praha ani pana Speychala netýká. Ale zatím nemáme moc informací. Pouze to, že ve středu ráno policie vnikla do budovy," řekl okolo poledne.

Sportovní holding sdružuje významné české sportovní kluby. Spartu, Lva Praha i basketbalový Nymburk.

Autoři: lso, mjk