130 let
Slavia - Karlovy Vary (Vladimír Růžička)

Slavia - Karlovy Vary (Vladimír Růžička) | foto: ČTK

Rozhovor

Růžička: Odejít ze Slavie je jako opustit rodinu

Sport
  •   8:00
PRAHA - Vzpomeňte na senzační cestu loňským šampionátem v Německu. A porovnejte ji s tou slávistů v letošním play off – pod oběma je stejný rukopis. Rukopis kouče Vladimíra Růžičky, jenž s bezejmennými týmy dokázal hokejové zázraky. A nezáleží na tom, že na Slavii zbylo "až" čtvrté místo… "Proto mě překvapilo, že jsem tuhle cenu získal," říká muž, jehož LN vyhlásily nejlepším trenérem extraligové sezony.

Ještě pár dní zpět trávil celé hodiny na stadionu v Edenu, přitom se Slavií v semifinále vypadl skoro před čtyřmi týdny.

"Prostě tady musím být. I tohle je pro mě forma odpočinku," vysvětluje Vladimír Růžička. Je na něm vidět, jak je šťastný a uvolněný.

Pokud by manželce neslíbil dovolenou, nejspíš ho v jeho kanceláři potkáte i dnes. Také proto na včerejším galavečeru Hokejista sezony nemohl převzít cenu osobně.

Přesto si ji zaslouží.

Jeho Slavia totiž v předkole play off prošla přes Karlovy Vary, ve čtvrtfinále pak vyřadila také Liberec. Na plný počet zápasů dovedla i semifinálovou sérii s favorizovaným Třincem, úřadujícím mistrem.

"Z toho ročníku mám maximálně dobrý pocit," říká kouč a generální manažer v jedné osobě. V exkluzivním rozhovoru, který vznikl ještě před jeho odjezdem do Alp jak jinak než v Edenu.

Otázka na úvod: Co tady každý den vlastně děláte, když je konec dubna?
Na to se mě ptají i doma. Mám tu čas jen pro sebe, věnuju se přípravě mládeže a trenérů. Do toho si už připravuju i nějaké věci s áčkem. Vcelku se bavím. Výhodou je, že je to zároveň i moje práce.

Autor: Vítězslav Čermák