130 let

Slováci na kolenou. | foto: ČTK

Slovensko: Blamáž, hanba, poprava

Sport
  •   21:04
BRATISLAVA - Za blamáž, hanbu či popravu v přímém přenosu označili někteří slovenští fanoušci dnešní porážku hokejistů 0:8 s Českem na mistrovství světa. Odborníci Dárius Rusnák a Július Šupler hodnotili nejvyšší slovenskou prohru od postupu do elitní kategorie MS v roce 1996 jako nepochopitelný výbuch a výkon Čechů popsali jako pohodový a vtipný.

"Vlastně ani nemám co hodnotit, nepochopitelný výkon našeho mužstva. Český tým si jednoznačně zasloužil vyhrát. Naším nejlepším hráčem byl navzdory debaklu brankář Jano Lašák, který nás víckrát podržel," řekl kapitán československých mistrů světa z roku 1985 Rusnák.

Připustil, že za selháním svěřenců trenéra Jána Filce mohla být únava z předchozího souboje s Finy, v němž Slováci po dobrém výkonu prohráli v prodloužení. Rusnákovi se také zdá, že slovenský tým není semknutý. Chybí v něm prý vůdce, který by dokázal zavelet.

Bývalý útočník si však myslí, že šance na postup z osmifinálové skupiny stále žije. Upozornil, že v minulosti Slovensko mnohokrát předvádělo parádní hokej v úvodní fázi turnaje a v rozhodujícím čtvrtfinálovém souboji selhalo. Teď to podle něj možná bude naopak.

"Češi hráli především v první třetině v pohodě, uvolněně, vtipně, s perfektním zakončením. Dominovali i v druhé třetině, ve třetí už bylo rozhodnuto," uvedl bývalý trenér slovenské reprezentace Július Šupler. Do hodnocení slovenských hráčů se mu příliš nechtělo, nicméně připustil, že mužstvo zatím nepodává výkony odpovídající mistrovství světa.

Tvrdé komentáře si neodpustila část fanoušků. Podle některých názorů na internetu si slovenská reprezentace za výkony na celém turnaji postup do dalších bojů nezaslouží.

Autor: ČTK