130 let

Loučící se Teemu Selänne. | foto: Reuters

Selänne definitivně vyloučil návrat na led: Od hokeje už jsem se vzdálil

Sport
  •   18:10
HELSINKY/PRAHA - Teemu Selänne vyloučil, že by ještě uvažoval o návratu k hokeji. Čtyřiačtyřicetiletého kanonýra sice před sezonou vábil nováček KHL Jokerit Helsinky a „Finský blesk“ neřekl kategorické „ne“, nicméně jeho odchod do hokejového důchodu je už definitivní.

„Má kariéra stoprocentně skončila. Už jsem se od hokeje dost vzdálil. Byl jsem na pár zápasech NHL a sledoval jsem utkání svých synů, ale jsem rád, že už nemusím žít podle nějakého časového rozvrhu,“ řekl Selänne finské televizní stanici MTV.

Vítěz Stanley Cupu z roku 2007 se letos v květnu po 21 sezonách rozloučil v NHL a uvedl, že končí kariéru. V létě se ho však snažil získat Jokerit, odkud slavný útočník v roce 1992 odešel do zámoří.

Srandičky a légrácky. Na snímku veterán Selänne.
Gól! Radující se Fin Selänne (vlevo).
Kronwall v debatě se Selännem (vpravo).
Zklamaný Teemu Selänne (vpravo).

Helsinský klub Selännemu údajně nabízel deset milionů dolarů za sezonu a byl ochoten akceptovat, že by hvězdný veterán nastupoval jen k domácím duelům.

Čtyřnásobný olympijský medailista a desetinásobný účastník Utkání hvězd NHL odehrál v zámořské soutěži 1451 zápasů, v nichž nasbíral 1457 bodů (684+773). Ve své první sezoně v NHL se stal nováčkem roku, třikrát byl nejlepším střelcem ligy. Na letošních olympijských hrách v Soči byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK