130 let

Tomáš Hertl se vrátil ve velkém stylu | foto: Reuters

Video

VIDEO: Hertl si návrat vychutnal, po roce se uvedl dvěma góly. Je to zvíře, chválil ho kapitán

Sport
  •   10:34
San José - Téměř rok nehrál. Vloni se český hokejista Tomáš Hertl na ledě ukázal naposledy 30. ledna, ze hry ho pak vyřadilo zraněné koleno. A San José citelně chyběl, do konce sezony to s jeho spoluhráči vypadalo bídně. Teď je ale český útočník zpátky ve hře a ukazuje, že hokej rozhodně hrát nezapomněl.

Hertl přispěl dvěma góly a asistencí k vítězství San Jose, z gólu se radoval i Vrána

Loňskou sezonu San José uzavřelo čtyřmi porážky v řadě. Dlouhá pauza jim ale přišla vhod. Oklepat se ze zpackané sezony a hlavně doléčit zranění jednoho ze svých klíčových mužů.

Tomáš Hertl stihl koleno doléčit a teď plánuje dohnat to, co zameškal. Rok bez hokeje si většinou nějakou tu daň vezme. Zhoršená muška, špatná kondice... Nic z toho ale českého útočníka netrápí.

Na led se dostal hned v první zápas nové sezony. Proti Arizoně válel. Hned v první třetině skóroval dvě úvodní branky, v závěrečné třetině přihrával na třetí. San José  nakonec vyhrálo až po nájezdech, po loňské neúspěšné sezoně je to ale vskutku dobrý start.

„Bylo skvělé získat takový náskok. V minulé sezoně to vypadalo, že nám zápas vždy o dva góly utekl,“ zhodnotil Hertl své povedené vystoupení na tiskové konferenci. A zaujal i své spoluhráče.

Tomáš Hertl se vrátil ve velkém stylu
Joe Thornton se rozloučil se San Jose po patnácti letech.

„Je strašně silný. Dokáže se prosadit před brankou a dotlačit puk do sítě, ale i vytvořit šance pro spoluhráče. Když hraje takhle, je to zvíře,“ chválil ho kapitán týmu Logan Couture.

Autor: Tereza Janovská