130 let

Českého gólmana Davida Ritticha překonal jen Jordan Greenway, který v úvodu druhé třetiny střelou z pravého kruhu k bližší tyči vyrovnal. | foto: Reuters

Vrána pomohl v NHL Washingtonu gólem k výhře, Rittich zářil v Minnesotě

Sport
  •   7:08
New York - Útočník Jakub Vrána vstřelil v sobotním utkání NHL jubilejní desátý gól sezony, kterým pomohl Washingtonu k výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad Buffalem. David Rittich dovedl Calgary k výhře 2:1 na ledě Minnesoty. Český gólman zneškodnil 34 střel a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.

Vrána se trefil z mezikruží střelou bez přípravy a dostal Washington v polovině první třetiny do vedení 2:1. Český útočník, který včera rozhodl o výhře týmu v šestém kole penaltového rozstřelu, tentokrát do závěrečných nájezdů nenastoupil. Zápas ukončil ve čtvrté sérii Alexandr Ovečkin, který v základní hrací době vyrovnal na 3:3. Ruský útočník bodoval ve čtrnáctém utkání v řadě a v posledních šesti zápasech vždy skóroval.

Calgary se zranila brankářská jednička Mike Smith a Rittich ji skvěle zastoupil. Českého gólmana překonal jen Jordan Greenway, který v úvodu druhé třetiny střelou z pravého kruhu k bližší tyči vyrovnal. Nerozhodný stav zlomil ve 49. minutě Matthew Tkachuk. Minnesota v závěrečných minutách stupňovala tlak, ale Rittich odolal i při hře čtyř proti šesti, kdy chytil šance Ryanu Suterovi a Eriku Staalovi.

Jakub Voráček, který v předchozích sedmi zápasech bodoval (4+4), vyšel tentokrát naprázdno ve Vancouveru, kde s Philadelphií prohrál 1:5. Flyers se po čtvrté porážce v řadě propadli na poslední místo ve Východní konferenci. Přeskočila je Florida, která díky hattricku Aleksandera Barkova udolala Toronto 4:3 v prodloužení.

Útočník Jakub Vrána vstřelil v sobotním utkání NHL jubilejní desátý gól sezony,...
Calgary se zranila brankářská jednička Mike Smith a Rittich ji skvěle zastoupil.

Minnesota - Calgary 1:2, Montreal - Ottawa 5:2, Florida - Toronto 4:3 v prodl., NY Islanders - Detroit 4:3 po sam. nájezdech, Washington - Buffalo 4:3 po sam. nájezdech, Columbus - Anaheim 1:2 v prodl., Nashville - New Jersey 2:1 po sam. nájezdech, Pittsburgh - Los Angeles 4:3 v prodl., Colorado - Dallas 6:4, Vancouver - Philadelphia 5:1.

Autor: ČTK