130 let

Kladenská hokejová ikona Jaromír Jágr | foto: Foto Mafra - Anna Vavríková

Zase změna. Jágr za Kladno nastoupil ještě proti Litvínovu

Sport
  •   17:12aktualizováno  18:34
KLADNO - Hokejový útočník Jaromír Jágr hraje za Kladno v extralize ještě v dnešním 38. kole extraligy proti Litvínovu. S týmem se před utkáním, které začalo v 17:30, překvapivě objevil na rozbruslení. Navzdory ohlášenému ukončení výluky v NHL se následně také naposledy v sezoně představil českým fanouškům. Původně neměla čtyřicetiletá hvězda na přání Dallasu hrát.

"Dohodlo se to na posledních chvíli, více asi řekne Jarda sám po utkání," řekl ČTK tiskový mluvčí Kladna Vít Heral. Kladenský "kotel" se loučil s posilami z NHL transparentem "Hoši, díky ať se daří! Našich šťastných 5." a choreografii doplnila čísla 68 (Jágr), 14 (Tomáš Plekanec), 91 (Jiří Tlustý), 15 (Tomáš Kaberle) a 2 (Marek Židlický). Oproti minulým zápasům prořídlejší řady kladenských fanoušků, kteří už nečekali start žádné z hvězd, se dočkali Jágra na ledě v páté minutě.

Naskočil ve čtvrtém útoku s juniorem Jakubem Strnadem a Janem Rudovským, který posílil při velké marodce Rytíře na střídavý start z prvoligových Litoměřic. S nimi nastupoval pravidelně a kouč Zdeněk Vojta jej využívá i v přesilovkách. Jágr, který je s 55 body za 24 gólů a 31 asistencí druhým nejproduktivnějším hráčem extraligy, chyběl v sestavě Rytířů po uzavření nové kolektivní smlouvy v NHL v nedělním utkání v Plzni.

Jako jediní z hráčů z NHL se v neděli objevili v extralize v duelu Slavie s Chomutovem Vladimír Sobotka a Michael Frolík. Jágr není jediným hráčem NHL, který ještě dnes v Evropě nastoupil. V KHL se objevil v dresu Petrohradu na ledě Kazaně forvard Ilja Kovalčuk z New Jersey a za Čechov hrál na půdě Torpeda Nižnij Novgorod obránce Andrej Markov z Montrealu.

Autor: ČTK