130 let

Aleš Besta (vlevo) patří mezi nejdůraznější fotbalisty v lize. | foto: ČTK

Besta? Fotbalista, simulant a pokrytec

Sport
  •   0:18
PRAHA - Neuběhl ani půl rok a českou fotbalovou scénou opět hýbe jméno Aleš Besta. Tentokrát to není kvůli jeho hereckým vlohám, které předvedl v závěru loňského ročníku na Spartě, ale kvůli jeho "kvalitám" pouličního rváče.

Stále ještě brněnský hráč je na hřišti bezesporu kvalitní fotbalista. Útočník, jenž je schopen hlavou projít zdí, ucítí-li, že je to třeba. Zároveň se nemohu ubránit dojmu, že má bohužel povahu a chování výše zmíněného pouličního rváče. Do brněnské kabiny nevidím, ale výčet jeho afér k jistému obrázku o Bestovi docela postačí. Nepříliš známý fotbalista se totiž proslavil před rokem a půl, když v zápase s Mostem evidentně vstřelil gól rukou. Těm méně všímavým posloužilo několik opakovaných záběrů.

Ne tak Bestovi. Přímý účastník gólové situace si zjevně vzal příklad ze slavného Diega Maradony a jal se zapírat a zapírat. Na rozdíl od božského Diega mu jeho tvrdohlavost vydržela pár dní. Než ze sebe udělal největšího (kvůli popularitě) lháře v zemi. Další viditelný "prohřešek" přišel již při zmíněném zápase se Spartou, kdy notně přifilmoval situaci, kdy po něm mrštil míčem jiný rebel Tomáš Řepka. Ještě předtím stihl sám brutálně faulovat protihráče jménem Řezník. Když letos stejně ostře soupeř fauloval jeho spoluhráče, byl první, kdo jej odsoudil. 

A poslední stupidita v Bestově podání? Chycení pod krkem spoluhráče Střeštíka a následné veřejné "kopání" do trenéra Uličného. Jistě pan Uličný nepatří mezi nejklidnější a nejslušnější trenéry na zemi, přesto útočníkově verzi může věřit jen naprostý snílek. Besta sám sobě vykopal v Česku fotbalový hrob. Potom, co předvedl v posledních hodinách by jej mohl zaměstnat jen naprostý blázen anebo stejný pokrytec, jako je sám hráč.

Bezesporu je to škoda, fotbalový talent a čich na góly tento hráč jistě má...

Autoři: Lidovky.cz