130 let

Vladimír Vůjtek (vlevo) slavil na české lavičce úspěchy. Josef Jandač bohužel ne. | foto: ČTK/AP

Názor

KOMENTÁŘ: Šestá prohra v řadě se sbornou? Přiveďte zpátky Vůjtka

Sport
  •   8:00
Pokud nechce reprezentace utrpět od Rusů další příděl, stojí za to, aby výbor ČSLH zvážil navázání spolupráce s Vladimírem Vůjtkem. Jeho rady, jak ruskou sérii zastavit, mohou být užitečné. Zvlášť když olympiáda začne už za tři měsíce.

S Rusy bylo špatně všechno, přehráli nás ve všem, přiznal Jandač

Když družina trenéra Vladimíra Vůjtka na loňském mistrovství světa zmrazila výhrou 3:0 všechny ruské fanoušky v moskevské hale, čeští fanoušci cítili hrdost, že národní tým hokejistů dokáže svého největšího rivala porážet i na jeho ledě. 

Vůjtek, velký znalec ruského prostředí a dvojnásobný ligový šampion s Jaroslavlí, přitom přiváděl soupeře k šílenství dlouhodobě. 

Češi pod jeho vedením porazili sbornou hned ve čtyřech z pěti případů, z toho dvakrát na jejím ledě. Po zmíněném MS ale Vůjtek u týmu skončil a mužstva se ujal Josef Jandač. 

Jaroslav Špaček a Josef Jandač gratulují Vladimíru Vůjtkovi k výhře a k...
ŠÉF. Vladimír Vůjtek na střídačce slovenského národního týmu během hokejového...

Pod ním však reprezentace prohrála s Rusy ve všech šesti soutěžních zápasech, včetně porážky 0:3 ve čtvrtfinále letošního MS. Včera navíc padli Češi se sbornou 2:5 v rámci Karjala Cupu.

Pokud nechce reprezentace utrpět od Rusů další příděl, stojí za to, aby výbor ČSLH zvážil navázání spolupráce i s Vůjtkem. Jeho rady, jak ruskou sérii zastavit, mohou být užitečné. Zvlášť když olympiáda začne už za tři měsíce...

Autor: Jaroslav Šindelář