130 let
Velkolepé slávistické oslavy titulu.

Velkolepé slávistické oslavy titulu. | foto: ČTK

Názor

SLÁVISTA: Titul by měl být samozřejmostí

Sport
  •   22:26
PRAHA - Hodnotit výsledek definitivně posledního letošního kola je skoro úkol pro profesionálního nosiče biomasy do lesa. (Poznámka pro zelené dámy: myslím tím dřevo.) Špatně to prostě už dopadnout nemohlo - snad jen případná zbytečná porážka Slávinky, která by současně nezarmoutila rudochy, by mohla trochu mrzet.

V sobotu se prostě nešlo ani tak na fotbal jako party a ani ta neměla téměř chybu. Pravda, těch pár desítek zoufalců, kteří vběhli na konci předčasně na plochu, si to mohlo odpustit. Ale to je jen drobnost, protože opravdu nejsme Sparta neblahé paměti, takže se podobný incidentík zvládl bez policejních manévrů.

Navíc nikdo soudný nepochybuje o tom, že za rok zvládneme oslavy titulu i bez podobných kaněk na červenobílém praporu a v dalších letech to pak už musí být dokonalost sama. Nezbývá než ještě jednou poděkovat všem hráčům a trenérům za super sezonu a našim kotelníkům za skvělé choreo nejen při posledním mači.

Shora jmenovaní svou práci odvedli a mohou si dopřát chvíli odpočinku, klidně i na vavřínech. Tím, kdo na nic podobného teď naopak v žádném případě nárok nemá, je naše slovutné vedení. Je sice pravda, že i po odchodech, které nás určitě (pivo, vodka, becherovka...) či pravděpodobně (Suchý) čekají, bychom jistě dokázali ten další titul za rok opět vykopat. Ale stačí nám to?

Český titul by měl být už pro nás v blízké budoucnosti samozřejmost a chleba se bude lámat v Lize mistrů! A je otázka, jestli bez kvalitních náhrad a dalších posil by nebylo lepší ušetřit cestovné za symbolickou účast v předkolech.

Takže milí bafuňáři, ukažte, že taky nemáte místo červenobílého srdce jen ošoupanou šrajtofli. Asi se smíříme s tím, že třeba Messi ještě letos nepřijde, ale chceme vidět snahu. Potom si i vy můžete být jisti, že „po výhře, po prohře, vždycky jsme s váma“!

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor: Miloš Cihelka