130 let

Horst Siegl opouští Spartu se sklopenou hlavou, stejně jako když před rokem přicházel na Strahov před disciplinárku ČMFS. | foto: ČTK

Smutné Vánoce Horsta Siegla

Sport
  •   21:19
PRAHA - Tak tu máme další změnu v realizačním týmu AC Sparta Praha. A dle současné tradice "Železné Sparty" ani tentokrát nešlo vše na úplně profesionální úrovni tedy tak, jak by tato Sparta měla podle slov svého šéfa Daniela Křetínského fungovat.

Položme si otázku: Proč tomu tak je? Odpověď je jasná - ve Spartě totiž chybí profesionálové. Způsob odchodu Horsta Siegla z pozice asistenta trenéra klubu to potvrdil. Vynechme nyní fakta, že o jeho osudu již bylo rozhodnuto minulý týden po příchodech Martina Haška a Jana Kmocha, a že Siegl měl odejít mnohem dříve. Jde o jinou věc - způsob a načasování jeho vyhazovu.

Ať je již pravdivá verze Horsta Siegla o kurýrovi s doručenou výpovědí 24. prosince nebo klubu o ústním informování "již" 23. prosince, timing celé akce je ze strany vedení klubu notně necitlivé. Vyjádření Sparty, že si práce Horsta Siegla v klubu velmi váží, působí v tomto kontextu jako výsměch.

Ať totiž populárního Sigiho vyhodili na Štedrý den nebo o den dříve, muselo být panu Křetínskému i Chovancovi zcela jasné, že vánoční svátky u Sieglů budu mít do pohody hodné tohoto dne daleko. Na to ale oba "profící" evidentně mysleli až v poslední řadě.

Mnoho fanoušků fotbalu a sportu to ovšem již ve spojení se Spartou nepřekvapí. Ani to, že tato kdysi výkladní skříň českého fotbalu v současnosti plní stránky více bulvárních plátků, než těch, které se zabývají hlavně sportovní výkonností.

Určitě bude zajímavé také sledovat vývoj situace kolem asistentů s vyššími pravocemi Haška s Kmochem. Nelze se zbavit dojmu, že oba budou v pozicích figurek, které budou "řezány" za neúspěchy a naopak skryti za hrudí pyšného "otce" Chovance v případě úspěchů.

Překvapí to ovšem ještě někoho?

Autoři: Lidovky.cz