130 let
Rozhodčí Jiří Adam volá lékaře po srážce ostravského brankáře Antonína Bučka a Miroslava Markoviče z Českých Budějovic

Rozhodčí Jiří Adam volá lékaře po srážce ostravského brankáře Antonína Bučka a Miroslava Markoviče z Českých Budějovic | foto: ČTK

Názor

TIME OUT LN: Pro rozhodčí není lehké si písknout

Sport
  •   17:14
PRAHA - Iv kabině posledních Českých Budějovic byla o víkendu určitě větší legrace než v šatnách všech ligových rozhodčích. Po masáži z posledních dnů museli o víkendu zase vyrazit do práce. Při dosud nevyjasněné aféře spuštěné šéfem Sparty Danielem Křetínským se jim určitě moc nechtělo. Vždyť podezřelý může být dnes úplně každý arbitr.

Jak si v sedmi zápasech první ligy vedli? Neodpískali ani jednu penaltu. Možná i proto, aby se vyhnuli spekulacím. A došlo jen na jedno vyloučení – v neprospěch Plzně. Viktoria dostala před týdnem pokutový kop po nafilmovaném pádu k dobru, a tak někteří fanoušci mohou podobný verdikt brát bez ohledu na jeho oprávněnost jako zásah vyšší moci.

Pořádně potit se bude ale až dnes sudí Tomáš Adámek při řízení dohrávky, v níž Sparta hostí Olomouc. Sporná penaltová situace ve prospěch domácích by byla pravou prověrkou jeho schopností. Má zapískat, nebo upozornit na simulování? V napjaté náladě, která pohltila český fotbal, se jen těžko hledá správná odpověď.

Autor: Petr Adam