130 let

Šampioni Berdych a Štěpánek obhájili Davis Cup. | foto: MAFRA - Michal Růžička.

Rozhovor

Finále jsem odehrál v životní formě, pochvaloval si Štěpánek

Davis Cup
  •   21:18
BĚLEHRAD/PRAHA - Měli pár minut po zápase, ve kterém stejně jako před rokem Radek Štěpánek dokonal triumf v Davis Cupu. A i starší z tenistů v rozhovoru pro Českou televizi přiznal: "Zápas to byl naprosto stejný. Byl jsem pod největším tlakem, jaký může být."

Ale zase jste to zvládnul.
Štěpánek:
Věděl jsem, že mohu zužitkovat zkušenosti z loňska, a to se povedlo. Kromě prvního gamu jsem ten zápas kontroloval a celý víkend jsem hrál v životní formě.
Berdych: Souhlasím. Byl to od něj skvělý výkon. Podali jsme vynikající výkon, zvládli jsme, co jsme si předsevzali. Nikomu se nezdálo, že to můžeme vyhrát dvakrát. Ale dokázali jsme to. Skvělé!

Vše o Davis Cupu

Říká se, že obhajoba je těžší. Souhlasíte?
Š: Z mé strany to bylo určitě těžší. Nebyl jsem v 1. kole já, v tom druhém Tomáš. Pak jsme se teprve sešli. Určitě je těžší obhajovat, ale využili jsme té zkušenosti. Jsme jeden z pěti týmů, kterému se to povedlo. Dostal jsem zprávu od Petra (Kordy), že se můžeme zapsat do historie. Tak jsme si vzali tu správnou tužku a zapsali se.

VELKÁ FOTOGALERIE

Čeští fanoušci v Bělehradě.

Co říkáte na atmosféru?
B: Byla složitá. Řešily se tu věci, které ke sportu úplně nepatří. Teď na závěr bylo smutné, jak lidé odcházeli, ale skončili jsme, jako bychom byli doma. Ti, co zůstali, jsou ti, co s námi jezdí všude. A za to jim patří díky.

Už jste si uvědomili, co jste dokázali?
Š: Říká se, že poprvé je to jednom jednou. Teď jsme plní emocí a těžko se mi hledají slova. Doceníme to během pár dnů.
B: Až bude mít člověk klid, tak to vstřebá. Teď jsou krásné ty spontánní pocity.

Co zlatý hattrick?
B: Na Titaniku se jich taky ptali, co budou dělat v New Yorku... To je jen na odlehčení, ale je to daleko.

Autor: Lidovky.cz