130 let

Mamadou Niang z Olympique Marseille (vpředu) a mladoboleslavský Marek Matějovský | foto: ČTK

Čeští fotbalisté bojovali o postup

Sport
  •   22:20
Mladá Boleslav - V domácí odvetě porazila nejprve Mladá Boleslav Olympique Marseille 4:2.Úspěšní tento večer byli i fotbalisté Liberce, kteří vyhráli v Bělehradě 2:1. Šanci nepropásla ani Sparta, výsledek 0:0 s Hearts ji zajistil také postup.V prvním kole skončili fotbalisté Slavie, kteří podlehli Tottenhamu.

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v odvetě 1. kola Poháru UEFA Olympique Marseille 4:2 a i přes prohru 0:1 ve Francii před dvěma týdny postupují dál. I dnes museli dvakrát dotahovat ztrátu, ale třemi góly v závěrečné půlhodině šokovaného soupeře poslali ze hry. Postupový gól vstřelil Tomáš Sedláček ve druhé minutě nastaveného času. Prvním gólem vyrovnal stav perfketní hlavičkou Pecka, jako druhý na naší straně skóroval Holub, ten poté proměnil i penaltu. Rozhodující gól si dal Tomáš Sedláček v prodloužení.

Liberečtí fotbalisté v odvetě vyhráli na hřišti Crvene Zvezdy Bělehrad 2:1 a zajistili si tak postup do další fáze, kde je v pětičlenné skupině čekají další čtyři souboje. Úřadující čeští mistři dnes v Bělehradě vedl od třetí minuty po trefě Bílka, ve 43. minutě vyrovnal Ailton, ale v 65. minutě pojistili libereckou výhru i postup útočník Holenda. Liberec, který v prvním utkání vyhrál doma 2:0, se jména svých soupeřů pro základní skupinu dozví při úterním losování ve švýcarském Nyonu.

Fotbalisté Sparty Praha prošli do druhého kola Poháru UEFA. Se skotským celkem Heart of Midlothian dnes hráli v domácí odvetě na Letné bez branek a postoupili díky vítězství 2:0 z úvodního duelu na soupeřově stadionu.

Fotbalisté pražské Slavie skončili v Poháru UEFA v prvním kole. Český tým prohrál v dnešní odvetě na stadionu Tottenhamu Hotspur 0:1, stejným výsledkem skončil před dvěma týdny i úvodní zápas na Strahově. Branku trefil v 79.minutě Robbie Keane.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK