Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Chicago marně vzdorovalo šampionům NBA z Toronta. Satoranský nasbíral osm bodů

Toronto Raptors proti Chicago Bulls. Zleva Kyle Lowry (7), Tomáš Satoranský (31) a Luke Kornet (2). foto: ČTK

New York - Basketbalisté Chicaga Bulls vzdorovali úřadujícím šampionům NBA z Toronta jen poločas a nakonec kanadskému soupeři na jeho hřišti podlehli 102:129. Český reprezentant Tomáš Satoranský zaznamenal osm bodů, pět doskoků a pět asistencí.
  8:25

Chicago hrající bez čtyř hráčů základní rotace drželo v Torontu krok až do poloviny třetí čtvrtiny. Chvílemi dokonce vedlo. Pak ale Raptors přitlačili v obraně a kolektivním výkonem zlomili odpor hostů. Velkou zásluhu na tom měl nováček Terence Davis, který si 31 body vytvořil nové osobní maximum v soutěži. Třináct bodů dal ve čtvrté čtvrtině.

Satoranského dobrý výkon nestačil, Chicago v NBA zničil 54 body Irving

Satoranský se trápil v zakončení, když proměnil jen tři z jedenácti střel, z toho dvě přesné byly trojky. Opět ale dobře nacházel spoluhráče ve volných pozicích a zejména ve druhé čtvrtině tak spoluhráčům připravil volné trojky v době, kdy se Chicago přetahovalo s Torontem o vedení.

Houston zvítězil 117:109 nad New Orleans, přestože opět nastoupil v sestavě bez klasického pivota a s žádným hráčem vyšším než dva metry. Rockets tradičně táhl James Harden, který nastřílel 40 bodů, k tomu přidal 10 doskoků a devět asistencí. Russell Westbrook nasbíral 22 bodů stejně jako náhradník Ben McLemore. Za Pelikány měl 28 bodů Brandon Igram a hvězdný nováček Zion Williamson přidal 21 bodů.

Nejlepší tým soutěže Milwaukee bez potíží zvítězil 129:108 nad Phoenixem. Janis Adetokunbo se o to postaral 30 body, 19 doskoky a devíti asistencemi. Stejně jako Hardenovi mu tak těsně unikl triple double.

NBA odložila po Bryantově úmrtí zápas Lakers. LeBron James: hodlám pokračovat ve tvém odkazu, Kobe

Ten nasbíral pivot Denveru Nikola Jokič, ani jeho 39 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí ale Nuggets nestačilo na výhru, protože podlehli Detroitu 123:128 v prodloužení.

Denver měl přitom skvělý vstup do zápasu a za první čtvrtinu nastřílel 44 bodů a vedl o 21 bodů. Jenže Pistons ještě do poločasu skóre otočili. Zápas pak došel až do prodloužení, ve kterém úřadoval hlavně detroitský Reggie Jackson a duel rozhodl. Na hráčích Denveru se v prodloužení projevilo, že hráli třetí zápas ve čtyřech dnech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...