130 let
Zablácená Kateřina Nash.

Zablácená Kateřina Nash. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Cyklokrosařka Nash dojela v Belgii pátá, v pořadí SP se nadále udržela ve vedení

Sport
  •   15:12
Namur - Kateřina Nash dojela pátá v závodu Světového poháru cyklokrosařek na těžké rozbahněné trati v belgickém Namuru a po šestém dílu udržela vedení v průběžném pořadí. Dvaačtyřicetiletá prachatická rodačka zaznamenala svůj třetí nejlepší výsledek v sezoně po úvodních dvou závodech v USA, kde byla první a druhá.

Světový pohár v cyklokrosu v Namuru (Belgie):

Ženy: 1. Brandová 45:05, 2. Alvaradová -16, 3. Worstová (všechny Niz.) -1:21, 4. Richardsová (Brit.) -1:34, 5. Nash (ČR) -1:45, 6. Honsingerová (USA) -1:48.

Průběžné pořadí SP (po 6 z 9 závodů): 1. Nash 323, 2. Alvaradová 290, 3. Worstová 280, ...34. Havlíková 86, 63. Ungermanová 32, 74. Bajgerová (všechny ČR) 21.

Na blátě v Namuru vládly Nizozemky, jež obsadily kompletní stupně vítězů. Pro první výhru v ročníku si navzdory pádu v posledním kole dojela Lucinda Brandová, jež porazila o 16 sekund Ceylin del Carmen Alvaradovou. O další minutu zpět dojela Annemarie Worstová.

Nash, která v minulosti v Namuru dvakrát vyhrála, při nájezdu do posledního kola bojovala o čtvrté místo s Britkou Evie Richardsovou a Američankou Clarou Honsingerovou. Richardsová oběma odjela, páté místo si Nash před Honsingerovou pohlídala.

Česká reprezentantka se udržela tři díly před koncem seriálu v čele pořadí SP, ale už se na ni dotahují Nizozemky, jež vynechaly zářijové závody ve Spojených státech. Druhá Alvaradová, která ze čtyř startů jednou vyhrála a třikrát skončila druhá, ztrácí 33 bodů. Třetí je s malým odstupem Worstová.

Autor: ČTK