130 let

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar (v pravo) soupeří s Nizozemcem Boomem. | foto: ČTK

Evropská generálka na MS českým cyklokrosařům v Belgii nevyšla

Sport
  •   15:50
BRUSEL - Bez medaile se vrátí čeští reprezentanti z mistrovství Evropy v cyklokrosu. V belgickém Hoogstratenu dosáhla nejvýše z nich Kateřina Hanušová-Nashová, která obhajovala bronzovou medaili z loňského roku, ale dnes se musela spokojit se čtvrtým místem.

Pavla Havlíková skončila pátá, zlato vybojovala suverénní Nizozemka Marianne Vosová.

Právě k závodu žen vzhlížel reprezentační kouč Petr Klouček s největšími nadějemi. Hanušovou-Nashovou však po příletu z USA do Česka postihla viróza, brala antibiotika, a to se na jejím výkonu negativně projevilo.

Vosová hned v prvním kole všem soupeřkám unikla a po zlatu ze světových šampionátů v letech 2006 a 2009 si dojela pro další nejcennější medaili. Za ní jezdila do poloviny závodu na písčité trati s navezenými kopečky osamoceně krajanka Daphny van den Brandová, světová šampionka z roku 2003.

Hanušová-Nashová byla pátá a za ní se držela Havlíková.

Na druhou Van den Brandovou se postupně dotáhly Britka Wymanová, Cantová z Belgie i obě Češky. Nejvíce sil v boji o další medaile však nakonec měla přece jen Nizozemka, která si před Wymanovou dojela pro stříbro, zatímco české cyklokrosařky skončily na čtvrtém a pátém místě.

Autor: ČTK