130 let

Roger Federer po vítězství nad Tennys Sandgrenem, proti kterému odvrátil sedm mečbolů. | foto: Reuters

Federer je opět v tréninku. Dvacetinásobný grandslamový šampion se chce vrátit na Australian Open

Sport
  •   7:18
Basilej - Po druhé operaci kolena slavný švýcarský tenista Roger Federer už necítí bolesti a věří, že se vrátí na kurty na Australian Open. Právě lednový grandslam byl v této sezoně jeho jediným turnajem. Po únorovém zákroku se v červnu podrobil další artroskopii a od té doby rehabilituje.

„Jsem na správné cestě. Dvě hodiny na kurtu s raketou teď ještě nemůžu být, ale už nemám bolesti. Další operace není potřeba,“ řekl devětatřicetiletý vítěz dvaceti grandslamů a bývalý dlouholetý lídr světového žebříčku.

Po únorovém prvním zákroku s pravým kolenem se chtěl Federer vrátit před Wimbledonem, ten i další turnaje ale byly kvůli pandemii koronaviru zrušeny. Kvůli problémům při rehabilitaci proto šel na další artroskopický zákrok a oznámil, že letos už hrát nebude.

Roger Federer proti Novaku Djokovičovi.
Roger Federer proti Novaku Djokovicovi.

„Jde to dobře, ale nemá cenu vyvíjet na sebe nějaký tlak. Na turnaje se vrátím, až budu stoprocentně fit. V současné době to vypadá, že to bude na Australian Open,“ dodal jeden z nejlepších tenistů historie v rozhovoru pro časopis Schweizer Illustrierte.

Autor: ČTK