Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Federer vyhrál posedmé v kariéře turnaj v Cincinnati, Djokovič opět selhal

US Open

  21:02aktualizováno  22:00
CINCINNATI - Tenista Roger Federer vyhrál posedmé v kariéře turnaj v Cincinnati. Čtyřiatřicetiletý Švýcar ve finále porazil 7:6, 6:3 světovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska, jenž tak v Cincinnati prohrál i páté finále, z toho potřetí s Federerem. Turnaj v Ohiu je posledním z devíti podniků série Masters, který osmadvacetiletý Srb ještě nevyhrál.

Roger Federer právě opanoval turnaj v Cincinnati, porazil Novaka Djokoviče. foto: ČTK

„Vracím se sem každý rok a ten titul chci čím dál víc. Asi budu muset počkat, až Roger ukončí kariéru,“ komentoval svou porážku s úsměvem Djokovič.

Federer ovládl svůj oblíbený turnaj nejen bez ztráty setu, ale i servisu. V generálce na US Open tak získal pátý titul v sezoně a 87. v kariéře.

Rodina mi poskytuje rovnováhu, řekl Djokovič. A ostatním radí: Ožeň se a měj děti

Navíc se díky tomu po týdnu vrátí na druhé místo žebříčku před Brita Andyho Murrayho, jehož porazil v semifinále, a bude nasazenou dvojkou i v New Yorku. Se svým největším současným rivalem Djokovičem se tak znovu utká nejdříve až ve finále posledního grandslamu sezony.

V Cincinnati Federer startoval po měsíční pauze, kterou si dopřál po porážce s Djokovičem ve finále Wimbledonu. Dnes se prezentoval aktivním a útočným tenisem, jemuž nebyl Srb schopen čelit. „Nevím, jak dlouho sem budu jezdit, ale budu se snažit, abych tu byl v příštích letech ještě mnohokrát,“ řekl Federer.

Světová jednička tak utrpěla pátou porážku v sezoně a druhou finálovou za sebou - před týdnem prohrál Djokovič s Murraym v zápase o titul v Montrealu. S Federerem má po neděli těsně negativní bilanci 20:21.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...