130 let

Rabat Kladno | foto: ČTK

Hattrick Patery porazil Slávii

Sport
  •   8:19
KLADNO - Hokejisté Kladna po deseti kolech vyhráli. Odnesl to vedoucí tým tabulky Slavia Praha. Hattrick kapitána Pavla Patery přispěl k vítězství Rabatu 4:2. Jedenáct kol před koncem základní části ztrácí Kladno osm bodů na postup do play off.

"Je sice hezké, že vyhrajeme nad lídrem tabulky, ale bohužel jsme nezvládli předchozí zápasy v Plzni a Českých Budějovicích, takže se nám play off vzdálilo. Musíme hrát v dalších zápasech tak jako proti Slavii," uvedl Patera, který dal naposledy tři góly před dvěma lety v ruském Omsku.

Čtyřiatřicetiletý centr, který v sedmé minutě zvyšoval na 2:0, rozhodl v 53. minutě v oslabení po kombinaci se svým "dvojčetem" Martinem Procházkou. "Když měl puk Martin, věděl jsem, že mě bude hledat zpětnou nahrávkou. Naštěstí jsem stál ve
správný okamžik na správném místě," vrátil se Patera k rozhodující situaci. V závěru ještě jistil výhru při pokusu Slavie o power play.

"Viděl jsem, že brankář Franěk odjíždí z branky a jede na střídačku. Jel jsem kolem něj a pouze jsem si dával pozor, aby mně puk nevypíchl. Pak již to bylo snadné," navázal vyhlášený nahrávač, který má neobvyklou bilanci. V letošní sezoně si totiž
v 25 zápasech připsal deset branek a jen devět asistencí.

Pokud chce Kladno myslet na play off, musí ve čtvrtek uspět i na ledě druhého Liberce. "Musíme se pokusit i na severu Čech bodovat. Souhlasím s trenérem Müllerem, že pokud bychom v sezoně hráli jen proti Slavii nebo Spartě, tak bychom měli k postupu do play off podstatně blíže," naznačil Patera, jaké má Kladno oblíbené soupeře.

Autor: