130 let

Jaromír Jágr překonává brankáře Floridy Tomáše Vokouna. | foto: ČTK

Jágrovi to opět padá

Sport
  •   11:46
NEW YORK - Jaromír Jágr po dvanáctizápasovém gólovém půstu skóroval v druhém utkání za sebou a pomohl k vítězství New York Rangers nad Floridou 5:0. Tomáše Vokouna v brance Panterů překonali také Martin Straka a Marek Malík, kteří si navíc připsali po jedné asistenci.

Obránce Malík se trefil vůbec poprvé v sezoně a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Když vyjel pokynout fanouškům v Madison Square Garden, u nichž je v nemilosti a kteří na něho od začátku sezony bučí, sklidil nečekaný potlesk.

Malík pozvedl svou hokejku a divákům zatleskal. "Už před zápasem jsem se cítil dobře. Když se daří celému mužstvu, hraje se každému mnohem lépe," řekl Malík, který v 25. minutě po spolupráci Straky a Scotta Gomeze zvýšil na 2:0. "Máme teď novou útočnou dvojici, česko-mexickou dvojici, Malík a Gomez," žertoval po utkání dobře naložený Jágr. "Mně to se Scottym nešlo, teď konečně našel kvalitního parťáka," smál se kapitán Rangers, jenž vsítil třetí gól svého týmu.

Ze střeleckého procitnutí Malíka, který vynechal v sezoně 32 zápasů, z toho 17 kvůli zranění a dalších 15 kvůli tomu, že se nevešel do sestavy, měl radost i kouč Tom Renney. "Jsem samozřejmě rád, když dá gól kdokoliv, ale tohle je jeden z těch momentů, kdy se radujete trochu víc," řekl Renney, který měl nedávno s Malíkem konflikt a vyhodil ho z tréninku. Zdá se, že jejich spor je definitivně zapomenut.

V kabině Rangers, kteří vyhráli popáté z posledních sedmi zápasů, vládne znovu pohoda. "Loni jsme na tom byli podobně. Potřebovali jsme v závěru základní části vyhrát plno zápasů, abychom si zajistili účast v play off a letos to opakujeme," uvedl Jágr, který v sobotu proti Buffalu po měsíci protrhl svou střeleckou smůlu.

Autor: Lidovky.cz