130 let

Arséne Wenger (vlevo) a José Mourinho. | foto: Reuters

Jenom pohádky, odmítá trenér Mourinho Čechův odchod do Arsenalu

Petr Čech
  •   15:54
LONDÝN/PRAHA - Petr Čech a odchod z Chelsea? To je zatím tabu. Trenér José Mourinho na páteční tiskové konferenci popřel spekulace britských médií, které psaly o Čechově možném přestupu do Arsenalu. „Na kterém pohádkovém webu to psali? Na kterém pohádkovém blogu?“ rýpl si Mourinho.

Zatímco zpráva Daily Star v sobě neměla žádné oficiální vyjádření, slova trenéra Chelsea jsou zásadní a seriózní. Dvaatřicetiletý Čech zůstává.

„Ani nevím, kam některé webové stránky na své příběhy chodí,“ poznamenal Mourinho a přirovnal je k serverům o Mickey Mouseovi.

„Nedostal jsem žádnou nabídku na Petra Čecha,“ zdůraznil. „A on za mnou nikdy nepřišel s tím, že bych chtěl odejít, že bych chtěl přijmou něčí nabídku. Petr je fantastický profesionál,“ citoval Mourinha server BBC.

Petr Čech během děkovačky po utkání s Islandem.
Petr Čech (vlevo) a Filipe Luis.
Soustředěný výraz Petra Čecha.
Brankář Chelsea Petr Čech.

Čech po deseti letech přišel o pozici brankářské jedničky, od srpna nastoupil za Chelsea jen pětkrát. Zájem měl Paris St. Germain, ale Mourinho si českého gólmana nechal, co kdyby Thibaut Courtois svou roli nezvládl. O deset let mladší belgický talent však zatím nezklamal.

V britských médiích se objevují spekulace o možném odchodu Čecha často, naposled Daily Star napsal, že se Chelsea dohodla s Arsenalem, který za Čecha zaplatí v přepočtu 242 milionů korun.

Cena českého brankáře je však vyšší, tak proč by ho Chelsea dávala levněji, když se ho nutně zbavit nepotřebuje?

Čech: Je to na klubu

Mourinho informace komentoval po svém. Že použil výrazy o Mickey Mouseovi bylo i proto, že tiskovka se týkala víkendového souboje s týmem West Bromwich Albion.

Portugalský kouč soupeře nazval „mickeymouseouvským“ klubem loni po remíze 2:2, když si stěžoval na sporný penaltový verdikt.

Sám Čech svou situaci komentuje následovně: „Pokud Chelsea nabídky odmítne nebo řekne, že mě neprodá, nemůžu s tím nic dělat. Všechno závisí čistě na rozhodnutí klubu. Svou situaci nemám úplně ve svých rukách, můžu jen poctivě trénovat a když tu šanci dostanu, tak chytat co nejlíp.“

Autor: