130 let

Mauricio Soler | foto: AFP

Na Tour prý dopoval i nejlepší vrchař

Sport
  •   11:37aktualizováno  15:07
ANGOULEME - O třetí dopingový případ na Tour de France se údajně postaral kolumbijský cyklista Juan Mauricio Soler, který vede soutěž vrchařů a celkově mu patří deváté místo. Organizátoři však na tiskové konferenci před dnešní předposlední etapou tyto informace popřeli.

"Nic nemáme. Všechno jsou to jen plané dohady," uvedl ředitel závodu Christian Prudhomme.

Podle belgického listu Het Laatste Neuws neprošel Soler dopingovou kontrolou po pyrenejské čtrnácté etapě. V ní obsadil čtyřiadvacetiletý jezdec stáje Barloworld třetí místo za nynějším lídrem Španělem Albertem Contadorem a Dánem Michaelem Rasmussenem, jenž byl vyloučen z průběžného prvního místa v závodu kvůli podezření z dopingu.

Francouzská policie podle stejného zdroje prohledala hotelové pokoje Solerova britského týmu, který startuje na Tour díky divoké kartě od pořadatelů.

Z dopingu byli v průběhu Tour usvědčeni Kazach Alexander Vinokurov a Ital Cristian Moreni. Němec Patrik Sinkewitz byl ze závodu vyloučen kvůli pozitivnímu testu krátce před Tour. Rasmussen porušil dopingová pravidla, když během přípravy opakovaně nenahlásil místo svého pobytu a zmeškal několik mimosoutěžních odběrů.

Autor: ČTK