130 let
Barbora Krejčíková dostává rady od Kateřiny Siniakové.

Barbora Krejčíková dostává rady od Kateřiny Siniakové. | foto: ČTK/AP

Nečekaný konec. Obhájkyně Krejčíková se Siniakovou vypadly v prvním kole čtyřher

Sport
  •   19:13
Paříž - Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková neobhájí deblový titul na grandslamovém Roland Garros. Nasazené jedničky dnes v prvním kole prohrály 2:6 a 4:6 s ukrajinsko-americkým párem Nadija Kičenoková, Abigail Spearsová.

Deblová světová jednička Siniaková nastoupila na kurt tři hodiny poté, co ve druhém kole dvouhry za tři hodiny a dvacet minut udolala Řekyni Marii Sakkariovou.

Dvojnásobné grandslamové šampionky z loňského roku, kdy po Paříži vyhrály i Wimbledon, od začátku ztrácely. Nedokázaly najít rytmus na returnu, dělaly hodně chyb a marně se snažily dostat soupeřky do defenzivy. V prvním setu každá z českých tenistek jednou ztratila servis a prohrály 2:6.

Ve druhé sadě ještě dotáhly z 1:3 na 3:3. Krejčíková pak ale za stavu 4:4 dvojchybou pomohla soupeřkám k proměnění brejkbolu a Kičenoková se Spearsovou už zápas dotáhly do vítězného konce.

Neúspěšná obhajoba může připravit Siniakovou o post deblové světové jedničky. Bude záležet na tom, jak si v Paříži povedou její konkurentky, ze kterých má nejvýhodnější pozici jiná Češka Barbora Strýcová. Krejčíková se po French Open propadne ze druhého minimálně na čtvrté místo.

Autor: ČTK