130 let

Australský tenisový talent Bernard Tomic | foto: Reuters

Otec tenisového průšviháře Tomice zlomil nos sparingpartnerovi syna

Australian Open
  •   11:11
MADRID/PRAHA - John Tomic, otec talentovaného australského tenisty a známého průšviháře Bernarda Tomice, bude muset před soud. Sparingpartnerovi svého syna totiž zlomil nos a poranil krční obratel.

Thomas Drouet byl v uplynulých dnech spatřen se zafixovaným nosem a krčním límcem. Zranění devětadvacetiletého Francouze jsou výsledkem tvrdého střetu s Johnem Tomicem v Madridu. Podle francouzských médií byla rána Johna Tomice odplatou za to, že Drouet chránil Bernarda Tomice v hádce s otcem na turnaji v Monte Carlu. Chorvatský rodák John Tomic a jeho syn, to je horká krev.

Bernard patří k mimořádným talentům, víc než turnajových titulů však má na kontě průšvihů. Před lety na sebe upozornil nabubřelým odmítnutím tréninku s tehdejší australskou superstar Lleytonem Hewittem. "Není dost dobrý," řekl. V dalších letech sbíral pokuty za rychlou jízdu autem, na čas přišel o řidičský průkaz. "Je to policejní šikana," bránil se. Loni u něj doma zasahovala policie, kterou zavolali sousedi, když na balkóně spatřili souboj dvou nahých mužů. Jedním z nich byl mladý tenista. Ani s otcem to není ideální vztah. Loni ho nechal tenista vykázat z hlediště na turnaji v Miami.

Táta je otravný, tvrdil o otci Tomic

"Je otravný. Vím, že je to můj táta, ale vytáčí mě. Chtěl bych, aby odešel, je to možné?" promlouval tehdy k hlavnímu rozhodčímu. Ten Johnu Tomicovi udělil napomenutí.  V Madridu odehrál první kolo proti Radku Štěpánkovi bez emocí. Prohrál, v hlavě měl totiž pravděpodobně jiné než tenisové starosti - jeho otec po potyčce s Drouetem údajně skočil ve vězení. "Jen bych chtěl říct, že nejsem ve vězení, jak o mě psali," snažil se John Tomic obhájit telefonátem do redakce australského deníku The Age.

Jenže na otázku redaktorky, zda v něm v uplynulých dnech byl, neodpověděl... Všechno prý objasní u soudu, před kterým byl měl stanout v průběhu pondělí. V tenisovém světě nad ním vynesl tvrdý ortel bývalý šampion Australian Open Johan Kriek."Pokud otec jednoho hráče napadne jiného hráče, je to pobuřující.  John Tomic by měl být doživotně vyloučen z akcí ATP a WTA!" napsal na síti Twitter. Australská tenisová federace zatím zaujala diplomatický postoj, nechce posuzovat situaci na základě zpráv médií.

Autor: