130 let
Záchranka

Záchranka | foto: Vojtěch Šereda, Lidové noviny

Pětašedesátiletý motocyklista zemřel v cíli závodu

Sport
  •   18:46aktualizováno  15. května 19:18
JIČÍN - Tragickou dohru měl letošní ročník motocyklového závodu 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích na Jičínsku. Jeden ze závodníků totiž po průjezdu cílem zkolaboval a následně zemřel. Nepomohla mu ani pomoc záchranářů, jak informovaly stránky tn.cz.

K tragické události došlo krátce po sobotním poledni v jednom z několika vypsaných závodů. Starší závodník (65) si po dojezdu do cíle stěžoval na nevolnost a následně zkolaboval.

DRUHÁ SMRT BĚHEM JEDNOHO VÍKENDU

Po kolizi několika motocyklů během závodu 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích zemřel v neděli odpoledne jeden ze závodníků. Další motocyklista se vážně zranil. ČTK to řekla mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.

"Ke srážce došlo v závodě kubatur do 600 krychlových centimetrů. Jeden muž zemřel na místě, další byl vrtulníkem převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," uvedla mluvčí.

Stalo se tak během dne, který patří legendárnímu závodu. Loni jej přišlo navštívit na 20 tisíc fanoušků. Závod se jezdí již od roku 1936 a od roku 1968 nese název slavného českého motocyklového závodníka. Gustav Havel tragicky zahynul o rok dříve.

"Pětašedesátiletý Čech žijící v Německu si po dojetí tréninkové jízdy stěžoval na nevolnost. Poté, co dojel do depa a odstavil motocykl, se skácel k zemi," uvedla mluvčí policie Královéhradeckého kraje Ivana Ježková pro tn.cz.

Veškeré oživovací pokusy byly marné podle svědků marné a přivolaný lékař tak mohl následně konstatovat smrt. Připravený vrtulník letecké záchranné služby nakonec z Hradce Králové ani neodstartoval.

Vzhledem k tomu, že podle všeho nešlo o cizí zavinění, ani havárii, ale nejspíše o zdravotní indispozici, policie se celou věcí dále nebude zabývat.

Autor: Lidovky.cz