130 let
Fotbalista Raúl.

Fotbalista Raúl. | foto: AFP

Rekordman Raúl svému týmu nepomohl

Sport
  •   23:00
PRAHA - Fotbalisté Realu Madrid díky Raúlovi slavili první letošní gól Ligy mistrů, ale úvodní duel osmifinále soutěže nakonec nezvládli a na půdě AS Řím prohráli 1:2. V dalších třech zápasech se spíš taktizovalo
Nejblíže postupu je nakonec Liverpool, který dvěma góly v závěru udolal Inter Milán 2:0. Z těsné výhry 1:0 nad Portem se radovalo Schalke, Chelsea veze bezbrankovou remízu ze stadionu Olympiakosu Pireus.

První jarní gól v nejprestižnější klubové soutěži světa dal už v osmé minutě včerejšího programu Raúl, který je nejen s 60 brankami rekordmanem soutěže, ale díky 115. startu i rekordmanem v počtu odehraných zápasů.

Španělský klub mohl sice vést brzy o dva góly, ale Van Nistelrooijova branka neplatila kvůli ofsajdu a Real Madrid vedení na stadionu AS Řím neudržel. Pizzaro s pomocí teče jednoho soupeřových stoperů ještě před poločasem vyrovnal a v 58. minutě zasadil Mancini Realu druhou ránu. Přesto si madridský klub veze pro odvetu slibnou pozici, která mohla být ještě příznivější, kdyby Van Nistelrooij nenastřelil deset minut před koncem pouze tyč.

V duelu Olympiakos-Chelsea vychytal český gólman Petr Čech hostům bezbrankovou remízu, která dává londýnskému celku do odvety velké šance.

V utkání Liverpoolu s Interem Milán domácí dlouho marně dobývali branku italského týmu, který hrál od 30. minuty bez vyloučeného Materazziho. Nejblíže vedoucímu gólu byl Torres, který v nadějné pozici po hodině hry selhal, ale trvalá herní převaha nakonec přinesla ovoce. Pět minut před koncem dostal Kuijt domácí tým do vedení a výhru potvrdil Gerrardův druhý gól z poslední minuty.

Nejpřekvapivější výsledek večera se zrodil v Gelsenkirchenu, kde domácí Schalke vyhrálo po brance německého reprezentanta Kuranyiho 1:0 nad Portem. V domácí soutěži se Schalke sice trápí, ale portugalského lídra zdolalo.

Liga mistrů - výsledky osmifinále, první zápasy:
FC Liverpool - Inter Milán 2:0 (85. Kuijt, 90. Gerrard), Schalke 04 - FC Porto 1:0 (4. Kuranyi), Olympiakos Pireus - FC Chelsea 0:0, AS Řím - Real Madrid 2:1 (24. Pizzaro, 58. Mancini - 8. Raúl.





Autoři: ČTK, Lidovky.cz