130 let

Milionová radost | foto: AFP

Rosickému vyšlo přání. Hraje proti Slavii

Sport
  •   19:05
MONTE CARLO - Los Ligy mistrů připravil Slavii pikantní duel. Sešívání se utkají se soupeřem, který vyřadil rivala z Letné - Arsenalem. Splnilo se tak přání Tomáše Rosického, který chtěl do Prahy znovu přijet.
Dalšími soupeři premiérového účastníka Ligy mistrů bude Steaua Bukurešť a vítěz souboje FC Sevilla/AEK Atény, který se kvůli úmrtí španělského obránce Mariana Puerty bude dohrávat příští týden.

Boje v základních skupinách začnou 18. září a skončí 12. prosince. Do jarní vyřazovací části postoupí z každé z osmi skupin dva nejlepší týmy, mužstvo z třetího místa bude hrát Pohár UEFA. Finále se uskuteční 21. května v Moskvě.

Slavia byla podle pohárového koeficientu v nejslabším výkonnostním koši, a tak bylo předem jasné, že se její fanoušci dočkají soupeřů zvučných jmen. Brazilec Kaká z AC Milán, nejlepší hráč minulého ročníku Ligy mistrů, ji přidělil do skupiny H, kde už v té době byl i Arsenal. Zařadil ho tam hned v úvodu losování Petr Čech.

Tomáši Rosickému se tak splnilo přání, které ve středu vyslovil poté, co pomohl vyřadit Spartu. Teď bude mít šanci porazit i jejího odvěkého rivala. Zatímco Arsenal je pro fanoušky velmi atraktivní, rumunský mistr Steaua patří zřejmě mezi soupeře, které si asi nikdo nepřál.

Los základních skupin:
A:
FC Liverpool, FC Porto, Olympique Marseille, Besiktas Istanbul.
B: Chelsea Londýn, FC Valencie, Schalke 04, Rosenborg Trondheim.
C: Real Madrid, Werder Brémy, Lazio Řím, Olympiakos Pireus.
D: AC Milán, Benfica Lisabon, Celtic Glasgow, Šachtar Doněck.
E: FC Barcelona, Olympique Lyon, VfB Stuttgart, Glasgow Rangers.
F: Manchester United, AS Řím, Sporting Lisabon, Dynamo Kyjev.
G: Inter Milán, PSV Eindhoven, CSKA Moskva, Fenerbahce Istanbul.
H: Arsenal Londýn, FC Sevilla/AEK Atény, Steaua Bukurešť, Slavia Praha.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK