130 let
Roman Šebrle.

Roman Šebrle. | foto: ČTK

Šebrle má ve Francii 4122 bodů a šanci, že se kvalifikuje na MS

Sport
  •   23:27
ALBI - Desetibojař Roman Šebrle má stále šanci, že se kvalifikuje na mistrovství světa v korejském Tegu na přelomu srpna a září. Na mistrovství Francie v Albi má totiž světový rekordman po prvním dnu 4122 bodů a pokud vyloženě nepokazí žádnou z disciplín druhého dne, měl by se dostat přes 8000 bodů, což je mírnější limit Českého atletického svazu.

Šebrle běžel závod na 100 metrů za 11,22 sekundy, do dálky skočil 745 centimetrů, koulí vrhl 15,56 metru a do výšky skočil 202 centimetrů. Nejhorší výkon však přišel v posledním disciplíně prvního dne, běhu na 400 metrů, který Šebrle zvládl za 51,61 sekundy a v útoku na limit trochu ztratil.

Bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy v Paříži letos absolvoval jediný desetiboj v Kladně, kde se však kvůli zranění lýtek a Achillových šlach trápil a přestože dokončil, ani zdaleka se limitu na MS nepřiblížil.

Uvažoval, že před dvěma týdny bude startovat na mítinku v Ratingenu, ale po zranění se ještě necítil zcela fit a dal přednost poslední šanci na mistrovství Francie. Druhý za Šebrlem figuruje po prvním dnu mistr Evropy z Barcelony a domácí závodník Romain Barras, který má na kontě 4093 bodů.

Autor: ČTK