130 let

Šmicer chce v Edenu slavit titul. | foto: ČTK

Šmicer: Výsledek Sparty nás potěšil

Sport
  •   21:42
MLADÁ BOLESLAV - Téměř celé jaro promarodil, ale stihl se vrátit v pravý čas. Záložník Vladimír Šmicer (34) nastoupil v základní sestavě Slavie na jaře teprve potřetí a podruhé dovedl její fotbalisty k vítězství. „Jsem zničený, dostal jsem ránu do kotníku, ale zase cítím, že týmu můžu pomoct, tak se snažím na hřišti vydržet co nejdéle,“ usmíval se po vítězství 2:0 v Mladé Boleslavi Šmicer.

Co stojí za vaším vítězstvím?
Přijeli jsme do Mladé Boleslavi s jinou taktikou. V minulých zápasech jsme většinou chtěli na soupeře vlítnout, ale tentokrát jsme si řekli, že se stáhneme a budeme hrát na brejky. V Teplicích jsme se poučili. Myslím, že jsme podali jeden z nejzodpovědnějších výkonů.


Po porážce v Teplicích jste říkal, že Slavia stále hledá podzimní formu. Myslíte, že ji už našla?
Lepší se to, určitě to ještě není stejná forma jako na podzim, ale výsledky z ostatních zápasů nás ženou dopředu. Hodně důležitý byl také návrat Dušana Šventa, má pro nás obrovský přínos.

Věděli jste během zápasu o průběžném výsledku Sparty?
Samozřejmě, poznali jsme to z reakcí našich fanoušků, kteří slavili pokaždé, když Sparta inkasovala. To nám také dodalo sílu.

Pomohla vám Sparta hodně?
Nepomohla. Sezona má přece třicet kol a my také dvakrát prohráli. Nedá se říct, že za to může jedno mužstvo. 

Upřímně – věřil jste, že Sparta ještě zaváhá?
Doufali jsme v to, abychom mohli dál věřit. Věděli jsme, že Ostrava je hodně nebezpečná, stejně jako Brno. Jenže i nás čekal těžký zápas. Naštěstí jsme ho zvládli, i když se před zápasem vyrojily zaručené spekulace o tom, že je to nějak domluvené. Takové řeči ale Mladou Boleslav jen vybudily.

Vám nepřišla Mladá Boleslav odevzdaná?
Když hraje tým, kterému už o nic nejde, nemůže mít přece stejné nasazení jako soupeř hrající o titul. Kdyby to bylo obráceně, určitě by také hrála jinak.

Co říkáte na skandování domácích fanoušků, kteří několikrát křičeli "Peníze, peníze“?
Když tady hráli sparťané, stěžovali si, co všechno zaslechli z hlediště. Mně sice lidé při vystřídání ještě zatleskali, ale jinak byli sprostí a uráželi. Takovou nenávist jsem na jiném českém stadionu ještě nezažil.

Autor: Pavel Kalouš