Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Splněný sen. Softbalistka Pecková míří do nejlepší soutěže světa, bude hrát ligu v Japonsku

Softbalistka Veronika Pecková je první českou hráčkou, která bude působit v nejlepší lize světa. Elitní evropská nadhazovačka uzavřela kontrakt s japonským klubem Toyota Redterries. foto: Česká softballová asociace

Jokohama - Softbalistka Veronika Pecková je první českou hráčkou, která bude působit v nejlepší lize světa. Elitní evropská nadhazovačka uzavřela kontrakt s japonským klubem Toyota Redterries. „V Japonsku jsem chtěla hrát vždycky, takže se mi plní sen. Smlouvu mám podepsanou na celou sezonu 2020 s případnou možností jejího prodloužení,“ říká opora reprezentace, která se v tomto sportu představí v jedné z mála ženských profesionálních soutěží. Cílem bude hrát o nejvyšší příčky.
  14:19

Její pravačka je přesná a neskutečně výkonná. Míčky z ní lítají rychlostí přes 100 km/h, během sezony v domácí extralize je schopná zaznamenat skoro 200 strikeoutů. 

Proto je Veronika Pecková na softbalovém trhu žádaná. Poslední dvě sezony v cizině zářila v tchajwanském klubu Caesar Park, s nímž loni slavila titul. Nyní se posouvá ještě o krok výš – do Japonska! „Podle mého názoru jde o nejkvalitnější ligu na světě. Celý náš tým je složen z vynikajících hráček, vždyť čtyři z nich jsou v současné době v širším výběru japonského národního týmu,“ naznačila Pecková.

V zemi vycházejícího slunce se má česká reprezentantka na co těšit. Softbal je tam velmi populárním sportem. Na stadiony chodí několikatisícové návštěvy, diváci často při utkání hrají na hudební nástroje. „Co jsem viděla z fotek ze zápasů, tak mají docela početnou fanouškovskou základnu, takže atmosféra bude jistě skvělá. Celkově se softbal v Japonsku těší velké oblibě, což jsme si s nároďákem potvrdili během Japan Cupu, kdy jsme proti Japonsku hráli na krásném Utsugi stadionu před zaplněnými tribunami,“ prohlásila Pecková.

Odchovankyně Ledenic, s nimiž v posledních třech letech triumfovala v domácí lize, si loni stihla zahrát i novozélandskou ligu v dresu Auckland Magpies. O nové angažmá si ale řekla až svými výkony na Tchaj-wanu. „Seznámila jsem se tam s manažerem týmu, který mě v prosinci kontaktoval s tím, že Toyota hledá novou nadhazovačku a že jsem mezi kandidátkami. Nakonec to klaplo a já jsem v lednu letěla do Japonska podepsat smlouvu,“ popsala Pecková, nejlepší česká nadhazovačka.

Česká softbalistka Veronika Pecková během nadhozu.

Sezonu začne česká softbalistka v posledním březnovém víkendu, pak pokračuje celý duben. Po něm následuje letní pauza kvůli mezinárodním turnajům a letní olympiádě, která se uskuteční v Tokiu. „Bohužel se na olympijské hry nedostanu, protože po jarní části sezóny se přesunu do Čech a budeme se s nároďákem připravovat na mistrovství Evropy v Itálii. Zbytek léta pak budu na Novém Zélandu, takže zpět do japonské ligy se dostanu až po konci olympiády,“ představila své plány Pecková, která se tak stane plně profesionální softbalistkou.

V japonské lize si například americká hvězda Monica Abbottová vydělá za sezonu několik milionů korun. Softbalové týmy vlastní společnosti, které často platí hráčky jako zaměstnance. V lize tak působí týmy jako Big Camera, Honda, Denso či Hitachi.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...