130 let

Štěpánek získal cenný skalp. | foto: ČTK

Štěpánek porazil Ferrera

Sport
  •   16:36
Řím - Český tenista Radek Štěpánek porazil na turnaji série Masters v Římě pátého hráče světa Davida Ferrera ze Španělska, který minulý týden hrál finále v Barceloně.

Štěpánek po výhře 4:6, 6:2 a 6:1 postoupil do třetího kola, v němž se utká s Peruáncem Luisem Hornou. S tím má zatím ve dvou vzájemných zápasech vyrovnanou bilanci. Štěpánek měl už v první sadě šance na brejk, ale nevyužil je a španělský favorit díky jedinému zisku soupeřova podání za stavu 5:4 ukončil set. Pak už ale na kurtu dominoval český daviscupový reprezentant, jenž od té chvíle proměnil všechny brejkboly a v dalších dvou sadách povolil soupeři jen tři gamy.

Pokud by Štěpánek ve třetím kole uspěl, mohl by se ve čtvrtfinále utkat se světovou jedničkou Rogerem Federerem. Toho v zápase o postup mezi posledních osm čeká Chorvat Ivo Karlovič, nebo Ital Potito Starace.

Výsledky:
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Ferrer (5-Šp.) 4:6, 6:2, 6:1, Djokovič (3-Srb.)  Darcis (Belg.) 6:4, 6:0, Almagro (Šp.) - Nalbandian (7-Arg.) 6:4, 7:5, Horna (Peru) - Acasuso

Autor: ČTK