130 let

Radek Štěpánek v nepovedeném zápase proti Verdaskovi. | foto: ČTK

Štěpánka vypráskal Verdasko

Sport
  •   10:35
MELBOURNE - Cesta Radka Štěpánka tenisovým turnajem Australian Open skončila ve třetím kole. Český hráč dnes v Melbourne utrpěl debakl od španělského soupeře Fernanda Verdaska, kterému podlehl 4:6 a dvakrát 0:6. Ve dvouhrách zbyl na prvním grandslamovém turnaji roku z českých reprezentantů pouze Tomáš Berdych.

Třicetiletý Štěpánek, který byl na turnaji nasazen jako číslo 22, prohrál s Verdaskem poprvé v kariéře. Předchozí tři vzájemné duely na okruhu ATP vyhrál. Španělské turnajové čtrnáctce se tentokrát podařilo o pět let staršímu Štěpánkovi oplatit dva týdny starou porážku z finále turnaje v Brisbane.

Český daviscupový reprezentant udělal v zápase 39 nevynucených chyb a navíc se nemohl opřít o vlastní servis. Úspěšnost jeho prvního podání činila pouhých 56 procent a vyhrál po něm jen 44 procent výměn.

Do osmifinále ženské dvouhry postoupila trojnásobná vítězka Australian Open Serena Williamsová. Americká tenistka ve třetím kole po setech 6:1 a 6:4 vyřadila Číňanku Šuaj Pcheng, ale stále se necítí být v optimální formě.

Ve druhém setu musela otáčet nepříznivý stav 1:3. "Bylo to rozhodně o hodně lepší než ve druhém kole, ale pořád pracuju na pár věcech a doufám, že klapnou. Zahrála jsem několik divokých bekhendů, takže to bylo trochu bláznivé," komentovala svůj výkon tenistka, která po předchozím zápase s Argentinkou Giselou Dulkovou zamířila rovnou na tréninkový kurt.

V osmifinále se šampionka z let 2003, 2005 a 2007 utká s Běloruskou Viktoriií Azarenkovou, která vyřadila vítězku melbournského grandslamu z roku 2006 Amélii Mauresmovou z Francie. Třináctá nasazená přemožitelka české tenistky Petry Kvitové loni s mladší ze sester Williamsových prohrála v Melbourne ve třetím kole. "Je to podruhé za sebou, ale tentokrát čtvrté kolo. Uvidíme, jak to půjde. Jsem si jistá, že to bude skvělý zápas," řekla Azarenková, jež před Australian Open vyhrála turnaj v Brisbane.

V pavouku mužské dvouhry jde dál loňský finalista Jo-Wilfried Tsonga. Pátý nasazený francouzský tenista ve třetím kole vyřadil Izraelce Dudiho Selu, kterého navzdory výpadku ve třetím setu porazil 6:4, 6:2, 1:6 a 6:1. Tsongovým dalším soupeřem bude Američan James Blake.

Autor: ČTK