Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Streamerka byla obviněna ze zneužívání nezletilých hráčů hry Fortnite. Hrozí jí vězení

Sport

  18:23
Světový esport je na vzestupu a jednou z nejhranějších her je i battle royale hra Fortnite. Komunitou této populární hry teď ovšem víří kauza obřích rozměrů. Streamerka Chibi totiž byla obviněna ze zneužívání nezletilých hvězdných hráčů.

Streamerka Chibi foto: Twitter.com

Spor o záchody. Dle ČUS lze už nyní využívat na sportovištích také zázemí

Sedmadvacetiletá tvůrkyně obsahu Fortnite na platformě Twitch, streamerka Chibi, měla údajně svádět nezletilé streamery a profesionální hráče. Hráčka působící v organizaci Oath Gaming měla dle informací médií svádět především hvězdy Fortnite scény v době, kdy ještě nedovršily plnoletosti, a mít s nimi poměr.

Podle dostupných informací měla streamerka nejintimnější vztah se sedmnáctiletým hráčem Maxem „Magin“ Merrienem, se kterým se setkala na loňské akci TwitchCon v Berlíně. Tehdy šestnáctiletý hráč jí měl údajně koupit lístky na vlak a společně dle všeho cestovali po celé Evropě. Intimní chvíle si prý měli dokonce i natáčet. Kromě něj měla mít poměr i s hráči Centedem a Elevatem.

Obvinění vzešla z anonymního twitterového účtu a ač je v nich jako důkaz několik konverzací, není vše potvrzené. Pokud se ale prokáže, že k tomu všemu došlo, čeká ji dle příslušných zákonů pobyt ve vězení.

Autor: