130 let

Česká tenistka Barbora Strýcová se raduje z výhry nad Kateřinou Siniakovou. | foto: ČTK

Strýcová má za finále slíbenou tisícovku koláčků. Od maminky, která je v hledišti nervní

Sport
  •   19:11
PRAHA - Pro přihlížející to bylo až blesková jízda. Tenistka Barbora Strýcová ale přiznala, že podobný scénář s přibývajícími výměnami očekávala. „Nastoupila jsem s přesnou představou své hry a té jsem se držela,“ líčila čerstvá semifinalistka turnaje WTA v Praze. Krajanku Kateřinu Siniakovou přehrála za 69 minut hladce 6:1 a 6:2.

Na oranžové drti prožívá znamenité období. Před týdnem došla na turnaji v Istanbulu do semifinále. Stejný výsledek teď Barbora Strýcová vyrovnala před domácím publikem v pražské Stromovce.

„Sedí mi to tu, jsem spokojená,“ lebedila si.

Proti Siniakové nečelila žádnému brejkbolu. Očekávaná dlouhá přetahovaná se nakonec proměnila v krasojízdu drobné bojovnice. Na jejím konci si Strýcová vítězstvím nad Siniakovou, aktuálně 41. hráčkou žebříčku, připsala skalp dosud nejvýše postavené hráčky na okruhu.

„Byla jsem ta pilná včelička na kurtu,“ řekla Strýcová. „Samozřejmě jsem čekala, že Katka začne něco vymýšlet jinak. Ale byla jsem připravená na všechno.“

Mezi kvartetem semifinalistek zůstává Strýcová jedinou nasazenou tenistkou. Podle papírových předpokladů by tak měla být favoritkou na zisk trofeje. Sobotní finále je ale v jejích očích příliš daleko.

Barbora Strýcová.

„Nesnáším, když o tom musím mluvit,“ přiznala. „Soupeřku pro semifinále vůbec neznám. Očekávám, ale těžký zápas proti komukoliv.“

V pátečním semifinále se Strýcová utká se Švýcarkou Teichmannovou. „Hraje takový nepříjemný pinkací tenis,“ všimla si zkušená Češka, kterou při čtvrtfinálové výhře z tribuny pozorovala i maminka Ilona.

„Jednou za rok hraju v Česku, tak jsem jí řekla, že by bylo fajn, aby mě viděla,“ rozpovídala se Strýcová. „Ona je hrozně nervní. Musí neustále chodit, s někým si povídat.“

Po vítězství v českém derby poté maminka slíbila: „Pokud postoupíš do finále, napeču tisíc koláčků!“

„A ty ona umí!“ hlásila Strýcová.

Ochutnat je Barbora Strýcová může až po pátečním semifinálovém vítězství.

Autor: David Mrzena